Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Välkommen till Beachvolley-SM 2021!

1-8 augusti avgörs Beachvolley-SM på Tylösand. Volleyboll.se levererar förutsättningar, viktig information och nyttiga länkar inför mästerskapet.

Äntligen! På söndag kliver beachvolley-Sverige ner i sanden på landets bästa strand för en åtta dagar lång idrottsfest. Även om omständigheterna fortsatt gör det omöjligt att arrangera mästerskapet så stort som vi önskar, är det med glädje vi kan konstatera att årets evenemang kan välkomna såväl publik som betydligt fler spelare och större tävlingsklasser jämfört med förra årets avskalade upplaga.

Dessutom får evenemangsområdet en mer normal och härlig inramning, med en centercourt omringad av ett hav av solstolar, fem side-centercourts och en skön uteservering med hängmattor och palmer. I serveringen kommer det finnas kall dryck, glass, smoothies, proteinmellanmål samtidigt som grillen kommer gå varm. All beställning sker digitalt för att undvika köer och trängsel.

Arrangören BeachTravels, som införde prispengar på SM när de tog över mästerskapet 2018, kommer efter förra årets begränsade evenemang återigen höja upp prispengarna i Senior-SM, där de vinnande lagen tar hem 10 000 kr vardera.

- Härligt att kunna säga välkommen till Beachvolley-SM 2021! Genom god planering och anpassningar och att vi hjälps åt kan vi tillsammans med arrangören åter öppna portarna till en av Svensk volleybolls mest uppskattade mötesplatser, säger Martin Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Anpassat mästerskap med publiktak

Beachvolley-SM 2021 genomförs under förutsättning att alla tar ansvar, såväl för sig själva som för varandra, och följer både myndigheternas rekommendationer, förbundets och arrangörens direktiv samt de råd och riktlinjer Länk till annan webbplats. och det medicinska protokoll Länk till annan webbplats. som tagits fram för utomhussäsongen 2021.

Riktlinjerna och protokollet tar avstamp i Folkhälsomyndighetens allmänna råd och är anpassade till förutsättningarna på evenemangsområdet samt det polistillstånd som utfärdats. Samtliga deltagare uppmanas att ta del av och göra sig införstådda med innehållet innan tävlingen startar.

Dokumenten kan uppdateras under SM-veckans gång. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig på volleyboll.se!

Tack vare stort säkerhetstänk och samråd med länsstyrelsen Halland kan arrangören BeachTravels även välkomna publik , om än i begränsad omfattning med hänsyn till rådande läge, pandemilag och polistillstånd. 600 åskådare släpps in per speldag och för att få beträda evenemangsområdet krävs att man köper biljett. Läs mer här! Länk till annan webbplats.

Sändningar hela veckan

Den som inte har möjlighet att ta sig till Tylösand kan följa stora delar av tävlingarna via YouTube där Volleykanalen streamar Länk till annan webbplats. från många banor under hela SM-veckan. Målet är få till så heltäckande sändningar som möjligt.

Klicka gärna in och prenumerera på kanalen Länk till annan webbplats. redan nu, så håller du dig uppdaterad på när sändningarna publiceras och går live!

Startfält, spelscheman & resultat

Startfält, spelscheman och resultat publiceras på respektive tävlingsklass cupsida. Du hittar samtliga cupsidor länkade längst ned i denna artikel.

Vänligen notera att både startfält och spelscheman kan ändras med kort varsel då risken för förändringar/avhopp är stora i dessa tider. Deltagare uppmanas därför att hålla sig uppdaterade via aktuell cupsida.

På cupsidorna finns också allmän tävlingsinfo för var och en av klasserna.

Tekniska möten och avprickning

Vid Beachvolley-SM 2021 genomförs ingen incheckning eller tekniska möten. Vid sjukdom eller skada som omöjliggör deltagande, kontakta tävlingsledningen snarast per mejl via tl@volleyboll.se. Viktigt att det framgår vilket lag och i vilken klass samt skäl.

Med hopp om ett lyckat mästerskap önskar vi samtliga deltagare stort lycka till!

LÄNKAR
Allmän tävlingsinfo Länk till annan webbplats.
Köp entrébiljett Länk till annan webbplats.
Till Volleykanalens SM-sändningar Länk till annan webbplats.
Råd och riktlinjer för utomhussäsongen 2021 Länk till annan webbplats.
Medicinskt protokoll Länk till annan webbplats.

KLASSER OCH SPELDAGAR BEACHVOLLEY-SM 2021
Barn- och ungdomsklasser
Miniormästerskapet Level 5 Länk till annan webbplats. | 8 aug
U15-SM Länk till annan webbplats. | 5-6 aug
U16-SM Länk till annan webbplats. | 3-4 aug
U17-SM Länk till annan webbplats. | 7-8 aug
U18-SM Länk till annan webbplats. | 1-2 aug
U19-SM Länk till annan webbplats. | 3-4 aug
Junior-SM Länk till annan webbplats. | 1-2 aug

Seniorklasser
Mixed-SM Länk till annan webbplats. | 7-8 aug
Senior-SM Herr Länk till annan webbplats. | 5-7 aug
Senior-SM Dam Länk till annan webbplats. | 5-7 aug

Veteranklasser
Veteran-SM 35+ Länk till annan webbplats. | 2 aug
Veteran-SM 40+ Länk till annan webbplats. | 4 aug
Veteran-SM 45+ Länk till annan webbplats. | 6 aug
Veteran-SM 50+ Länk till annan webbplats. | 2 aug
Veteran-SM 55+ Länk till annan webbplats. | 1 aug


Fler nyheter

Publicerad: 2021-07-30

Senast uppdaterad: 2021-07-30

Visa fler nyheter

Sponsorer