Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour 2022: Göteborg och Kalmar arrangerar 5-stjärniga tourtävlingar

Swedish Beach Tour 2022 har redan börjat ta form. Göteborg och Kalmar är först ut att annonsera att de arrangerar elittävlingar på högsta nivå i Sverige. ”SBT:s härliga koncept lockar oss att arrangera”, säger Hanna Rydeberg i Kalmar VK.

Den svenska eliten i beachvolley ser ut att få ett hett utbud av tävlingar kommande säsong. Redan nu, i november, står två arrangörer av elittourens högsta nivå klara.

På tourkartan för 2022 placerar vi nu ut Göteborg 9-10 juli och Kalmar 23-24 juli – två orter som beacheliten känner väl vid det här laget. Båda tourtoppen kommer hysa 16 dam- och 16 herrlag i respektive turneringar.

Beach Center i Kviberg, Göteborg, är känd som världens största inomhushall för beachvolley. Sommarens SBT spelas utanför väggarna, på en arena med bra publikkapacitet. Göteborg BC har arrangerat SBT där ett tiotal gånger.

– Det här är jättekul. Man märker verkligen att våra duktiga spelare längtar efter att få spela tävlingar på den här nivån, så känns det extra kul att kunna erbjuda ett sådant här tävlingstillfälle. Det här är en kär turnering för oss att få arrangera, säger Sandra Krook på Göteborg BC.

Långviken i Kalmar har ett kanonläge vid vattnet med ändå nära centrum. Arenan som är relativt nybyggd ligger i ett sportområde och kom till i ett samarbete mellan kommun och flera olika sporter, däribland volleyboll. Kalmar VK har arrangerat SBT de senaste fem åren.

– Vi tycker det här ska bli riktigt roligt. I och med att vi får hit eliten så hamnar fler ögon på beachvolley. Vi vill att beachvolleyn ska öka i Sverige för vi tycker själva att det är så roligt. Och så får vi en sammansvetsad förening tack vare att vi arrangerar det här tillsammans, säger Hanna Rydeberg i Kalmar VK.

Hon ser fram emot deras tourstopp 2022.

– Kombinationen av att SBT är ett härligt härligt koncept som engagerar hela Sverige och att vi vill sätta Kalmar på kartan lockar oss att arrangera, berättar Rydeberg.

SBT 4-star och SBT 5-star betyder att det är den svenska eliten som spelar. Chansen är stor att det blir många tävlingar av den kalibern kommande säsong.

– Kul att vi redan nu har tävlingar klara, och vi har många fler på gång. Intresset är stort, berättar SBT:s projektledare Emma Andersson.

Swedish Beach Tour följer man allra bäst på tourens hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-Långviken i Kalmar välkomnar en 5-stjärnig SBT 23-24 juli 2022. Kalmar VK står som värd. Foto: Isabelle Bringert

-


Beach Center i Göteborg tar emot en 5-stjärnig SBT 9-10 juli 2022 genom Göteborg Beachvolley Club. Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2021-11-23

Senast uppdaterad: 2021-11-23

Visa fler nyheter

Sponsorer