Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

King Of The Court: Åhman/Hellvig trea i finalen, världsettorna vann

David Åhman/Jonatan Hellvig slutade trea i 2021 års King Of The Court, även om finalen avgjordes en vecka in i 2022. "Vi är verkligen nöjda och Longest Stay var en rolig bonus", säger Jonatan Hellvig. Vann gjorde världsettorna Ahmed/Cherif, Qatar.


Finalspelet med de fem återstående lagen inleddes vid 17-tiden på lördagen i Doha, Qatar.
Åhman/Hellvig gick vidare som fjärde lag från första finalomgången när den estnisk-schweiziska duon Tiisar/Haussener åkte ut.

Sedan åkte Breer/Krattiger, Schweiz, ut och Åhman/Hellvig blev tvåa i den andra omgången före Boermans/De Groot, Nederländerna, men efter hemmaspelarna Ahmed/Cherif som därmed började i pole position i den tredje och avgörande kvarten.

Där öppnade Sverige med en tvåpoängsledning innan världsettorna från Qatar tog sex poäng och ryckte ifrån en aning. I slutet stod det mellan Boermans/De Groot och Ahmed/Cherif.

Svenskarna kom över på sideoutsidan med två och en halv minuter kvar och hade där sin sista chans att i så fall vinna sex poäng i rad för att komma ikapp, men det tog stopp där efter ett par fina vinstbollar.

– Vi gjorde en massa riktigt bra grejer idag, men tyvärr blev vi i emellanåt lite försiktiga i anfallet, analyserar coachen Rasmus Jonsson.Slutminuten blev dramatisk när Boermans/De Groot hade ett jätteläge att utjämna, men bollen gick ut med minsta möjliga marginal. Holländarna slutade tvåa.

– I finalen var det riktigt tufft. Vi fick inte stopp på Qatar eller Holland och vann inte tillräckligt mycket när vi fick chansen. Men det här var en superbra start på det nya året och det var verkligen kul att få möta så pass bra lag, säger Hellvig när han fått landa en stund efter final och prisutdelning.

Jonsson fyller på:
– Det är världsettorna och världsniorna som kommer före oss, så det är inget att skämmas för. Vi har fått riktigt mycket grym sideout-träning här och nu tar vi sats inför världstouren i Mexiko.


Slutresultat

1. Ahmed/Cherif, Qatar
2. Boermans/De Groot, Nederländerna
3. Åhman/Hellvig, Sverige
4. Breer/Krattiger, Schweiz

5. Tiisar/Haussener, Estland/Schweiz


---


Foto: Pim WaslanderSchneider/Ittlinger, Tyskland, vann damfinalen.

Foto: Pim Waslander

Fler nyheter

Publicerad: 2022-01-08

Senast uppdaterad: 2022-01-08

Visa fler nyheter

Sponsorer