Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Habo arrangerar 4-stjärnig tävling i juni

Habo kommer för andra året i rad stå som värd för en tourtävling på Swedish Beach Tour. "Den här gången får vi förhoppningsvis ha publik vilket kommer ge en bra inramning", säger Jens Ottosson i arrangerande Habo Wolley.

Swedish Beach Tour 2022 har fått klart med sin tredje arrangör. Efter att Göteborg och Kalmar annonserat ett de kommer arrangera varsin tävling på högsta nivå kommer nu även Habo att samla den svenska eliten för andra året i rad.

Den 4-stjärniga SBT-tävlingen spelas 4-5 juni på Habo Energi Beach Arena där föreningen Habo Wolley driver åtta permanenta banor.

– Förra året använde vi fyra banor och ramade in området med tält och så. Exakt hur vi gör i år får vi se, men läktare lär bli aktuellt, säger Jens.

Förra året var restriktionerna hårda och enbart spelare och funktionärer fick komma in på spelområdet. Arrangemanget blev mycket lyckat under förutsättningarna och uppmärksamheten blev stor, men kryddan med publik saknades.

– Vi räknar med att kunna ta in publik nu och vi hoppas att spelarna ska känna att det här är mer än bara en vanlig tävling. Vi är glada för det stöd vi har av Habo kommun och Habo Energi som är centrala för att vi ska kunna göra det här, säger Ottosson.


Vinnare av SBT Habo Master 2021
Damer: Sanna Thurin / Tina Thurin
Herrar: Alexander Herrmann/Martin Appelgren


Läs mer om Swedish Beach Tour på tourens hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Under Habo Master 2021. Foto: Robert Boman

Under Habo Master 2021. Foto: Robert Boman

Fler nyheter

Publicerad: 2022-02-04

Senast uppdaterad: 2022-02-04

Visa fler nyheter

Sponsorer