Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Göteborg inleder i påsk, slår tre nya rekord

Göteborg kommer arrangera en 4-stjärnig tävling på Swedish Beach Tour 15-16 april. Tävlingen spelas inomhus på Beach Center och innebär tre nya rekord i SBT-sammanhang. "Känns klockrent", säger Sandra Krook, en av GBC:s projektledare.

När Swedish Beach Tour 2022 inleds med den här tävlingen i påsk betyder det att det är första gången det här händer på elitnivå:

1. Aldrig tidigare har den svenska touren för beachvolleyeliten startat så här tidigt på säsongen.
2. Aldrig tidigare har en deltävling spelats inomhus.
3. Aldrig tidigare har samma förening arrangerat två tourstopp samma säsong. Sedan tidigare är det klart att GBC även arrangerar en 5-stjärnig tourtävling i juli.

– Kul säger jag. Vi vill kunna erbjuda tävlingar för eliten och ha en plattform för våra svenska elitspelare. Sommarturneringen är given för oss, den ser vi verkligen fram emot, men det är bra att vi kan göra så här i påsk, säger Krook.

Tidigare har GBC arrangerat både World Tour 1-stjärnig och Europatouren inomhus under påsken, men under pandemitider har man fått ligga lågt.

– Vi är väl lite försiktiga efter pandemin. Vi skyndar långsamt. SBT är ett bra sätt att värma upp organisationen, så det passar jättebra för oss att göra så här. Påsken är av tradition stor för oss och förhoppningsvis blir det här första tävlingen på mer än två år utan restriktioner, säger Krook.

GBC:s 4-stjärniga SBT spelas fredag-lördag 15-16 april under påskhelgen där hela påskveckan blir en stor beachvolleyfest i Beach Center, världens största inomhusanläggning för beachvolley med 16 permanenta planer.

Av tradition, så även i år, arrangeras breddtävlingen Easter Cup. Under påskveckan spelas tävlingar på alla nivåer såsom 1-stjärnig (tidigare kallat Open Grön), 2-stjärnig (Open Svart), 3-stjärnig (Challenger), mixed och juniortävling. Därtill kommer Beach Clinics där GBC bjuder in spelare utifrån som tränas av GBC:s instruktörer och elitspelare.

– Vi har märkt ett extremt tävlingssug så vi vill ha en tävling för eliten också. SBT representerar hela Sverige och för klubbens del har vi många spelare som satsar på SBT:s elittävlingar så det här känns som ett klockrent arrangemang att ha i år, säger Krook.

-----

Allt om Swedish Beach Tour finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Fler nyheter

Publicerad: 2022-02-24

Senast uppdaterad: 2022-02-24

Visa fler nyheter

Sponsorer