Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Tajt förlust i sista kvalmatchen för David och Jonatan

Beachvolleyvärldens ”grand old men” Herrera/Gavira visade att gammal är äldst i kvalet mot David Åhman och Jonatan Hellvig. 15-13 i tredje set gör att svenskarna har spelat färdigt för den här gången. VM nästa!

Efter segern på Beach Pro Tour Challenge i söndags var det under onsdagen kval till Beach Pro Tour Elite som gällde, där hela världseliten väntar i main draw.

Men Åhman/Hellvig får snällt vänta på chansen att möta världslag som till exempel OS-guldmedaljörerna Mol/Sörum, Norge, flerfaldiga världstourvinnarna Cherif/Ahmed, Qatar, och ex-världsmästarna Brouwer/Meeuwsen, Nederländerna.

David och Jonatan vann under onsdagen den första kvalmatchen i Ostrava, Tjeckien, utan problem. 21-13, 21-18 mot värdnationens Kufa/Waber.

Men mot Herrera/Gavira, som varit med på World Tour i två decennier, blev det tufft i en jämn match där lagen följdes åt hela vägen i alla tre seten. Spanjorerna tenderade att ligga någon eller två poäng före och visade ett rutinerat lugn.

– Förutom första set så var vi riktigt bra i sideout. Tyvärr fick vi inte tag i Herrera med vårt block/försvar och skulle ha testat Gavira mycket mer. Spanjorerna gjorde en bra match, men med ett något bättre poängspel så hade vi tagit dem, menar Åhman/Hellvig-coachen Rasmus Jonsson.

Därmed blir det spanjorerna som går till main draw, jämte Seidl/Waller, Österrike, Bourne/Crabb, USA, och Nicolai/Cottafava, Italien.

För Åhman/Hellvig blir det nu en kort tävlingspaus innan Beachvolley-VM startar i Rom, Italien, 10 juni.


Resultaten i Ostrava finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-25

Senast uppdaterad: 2022-05-25

Visa fler nyheter

Sponsorer