Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Högsommarvärme i Habo när Ögren/Cavretti och Andersson/Brink vann

Det blev lätt seger för Sofia Ögren/Sara Cavretti i damfinalen och en tung seger för Joel Andersson/Alfred Brink i herrfinalen. "I finalen var vi bestämda", säger Cavretti.

Damfinalen gick som på ett snöre. 2 gånger 21-11 blev det till Sofia Ögren/Sara Cavretti mot Göteborgs BC-laget Hulda Rudberg/Selma Robinson.

– Vi tyckte att vi fick på bra serve och sen lyckades vi spela bra försvar. Kändes som att vi hade bra flow, säger slutsegraren Sofia Ögren.

– Så roligt att få spela hela vägen fram till final, och där var vi ganska bestämda. Det här var inget jag trodde från början, säger Sara Cavretti.

Det blev en helg med högsommarvärme och många spelare som slet i den djupa sanden på Habo Energi Beach Arena.

Det tog ut sin rätt när krampen kom i herrfinalen som gick till tre set. Hjulen ramlade av vagnen för Stefan Andreasson, som redan har vunnit en 4-stjärnig Swedish Beach Tour den här säsongen, och hans partner Anton Andersson.

– Krampen började redan i andra set. Det var svårt att hålla ut, säger Andreasson.

– Jag var nästan tröttare igår. I dag gick det lättare, säger vinnaren Brink.

Joel Andersson/Alfred Brink vann med 21-18, 18-21, 15-10.

– Det gick väl lite bättre idag också. Vi var inte supernöjda med den första dagen, men det byggdes upp under dagen i dag, och efter semifinalen kände vi att vi hade chansen. Vi spelade riktigt bra i dag, säger Brink.

Segrande Andersson/Brink gjorde sin mest imponerande match i semifinalen där de slog Linus Tholse/Simon Bohman med 21-14, 21-18. Tholse åker därmed hem utan segerchecken för första gången den här säsongen.

– Det har varit en rolig helg. Det är så kul att vi är tillbaka, säger Joel Andersson inte spelat på SBT med Brink på nästan två år.

Arrangören Habo Wolley fick till en kanonhelg.

– Allt med beachvolley blir så lätt i sådant här väder. Vi höjde nivån ett snäpp jämfört med förra året och jag tror det var uppskattat. Många bra funktionärer fixade det, säger Jens Ottosson i Habo.

-----

Resultaten i SBT 4* i Habo finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Volleykanalen sände på YouTube här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sofia och Sara intervjuas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Joel och Alfred intervjuas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-05

Senast uppdaterad: 2022-06-05

Visa fler nyheter

Sponsorer