Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Thurins och Tholse/Tegenrot vann i Umeå

Systrarna Tina och Sanna Thurin var tillbaka där vi sett dem så ofta de senaste åren: i topp. Och Linus Tholse vann sin tredje av fyra deltävlingar den här säsongen – med sin fjärde partner.

Nu har Linus Tholse hittat hem på riktigt, kan man säga. Hans partner Jakob Wijk Tegenrot är tillbaka och tillsammans vann de finalen i Umeå mot Daniel Gruvaeus/Martin Appelgren.

Siffrorna 21-12, 21-19 visar på ett jämnt andra set.

– Ja det var det. Vi hade en stor ledning där också, men så fick Martin på en riktigt bra serveserie så de kom i kapp, säger Tholse.

Tholse har i väntan på Jakobs återkomst den här säsongen vunnit både Göteborg med Stefan Andreasson och Ljungby med Christofer Lewin innan han fick nöja sig med tredjeplatsen i Habo med Simon Bohman.

Tholse/Tegenrot gick nu igenom hela Umeås 4-stjärniga tourstopp utan att tappa ett enda set.

– Vi spelade riktigt bra och efter första matchen spelade vi bara bättre och bättre. Det kändes att vi inte behövde många bollar för att komma in i det. Jakobs axel mår mycket bättre i år och jag tycker det känns bättre nu än på hela förra året, säger Tholse.

Även Tina och Sanna Thurin tog sig igenom hela tävlingen med idel 2-0-segrar. Men det satt hårt inne i finalen där Felicia Granberg/Sigrid Simonsson bjöd upp till dans i andra set som slutade 27-25.

I semifinalen var också Line Andersson/Victoria Sahlberg nära att ta ett set.

– Spelet kändes bra och alltid kul att sådant som vi har tränat på under höst och våren fungerar. Nu ser vi fram emot en fullspäckad sommar med tävlingar både nationellt och internationellt, säger Sanna Thurin.

Tävlingen i Umeå bjöd på blandat väder och bitvis bistra förutsättningar. Blött var det, speciellt sista dagen, och det blåste en del. Men solen var också med på noterna dessförinnan.

– 

Vi är jättenöjda över helgen. Det är alltid trevligt att åka till Umeå och spela, säger Sanna.-----

Resultaten från SBT 4* i Umeå finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allt om Swedish Beach Tour finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-20

Senast uppdaterad: 2022-06-20

Visa fler nyheter

Sponsorer