Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Dags för årets första 5-stjärniga tävling

Göteborg Beachvolley Club arrangerar under lördag-söndag årets första 5-stjärniga svenska beachvolleytävling. ”Bästa känslan”, säger hemmafavoriten Martin Appelgren. Här är länkar till hur du följer tävlingen.

Svensk volleybolls största förening GBC arrangerar tävlingen hemma på Beach Center i Kviberg, Göteborg.
Anläggningen har nyligen fått ett nytt tillskott med fyra helt nya banor vilket gör att det nu finns 12 utomhusbanor i tillägg till de redan världsledande 16 inomhusbanorna.

I SBT 5* och SBT 4* är det svenska beachvolleyeliten som deltar och till denna tävling hittas imponerande 31 spelare från arrangörsklubben.

– Det ska bli riktigt kul att få tävla på hemmaplan igen. Vi är ju bortskämda i Göteborg med flera tävlingar om året, men det gör det inte mindre roligt. Att få stöttning av familj, vänner och medlemmar är den bästa känslan, säger Martin Appelgren i GBC.

Han är tillsammans med sin partner Alexander Herrmann förstaseedad i herrarnas tävling.

– Swedish Beach Tour hemma i GBC är den absolut härligaste tävlingen på säsongen. Så roligt att familj och vänner som alltid stöttar även får chansen att se oss spela live, säger Herrmann.

De båda har en diger meritlista med bland annat seger i Tourfinalen förra året, men någon seger i år har det ännu inte blivit. I årets första SBT, inomhus i Göteborg, gick laget till final.

– Säsongen har börjat lite motigt med mycket stolpe ut, men vi försöker ha tålamod och vet att det vänder förr eller senare, säger Martin Appelgren som spelar för hemmaklubben.

I årets startfält är det mycket GBC. Andraseedade Stefan Andreasson (i par med Anton Andersson) och tredjeseedade Jakob Wijk Tegenrot (i par med Linus Tholse) är också GBC:are, så oddsen att en hemmaspelare står högst upp på prispallen efter helgen är låga.

En intressant start gör också GBC:arna Alexander Annerstedt/Martin Johansson – för några år sedan ett av Sveriges allra bästa lag och det första svenska laget att gå till en World Tour-final. 

– Motståndet blir tufft och det kommer krävas flera bra matcher för att gå till final. Vi vet att vi har det som krävs, så det ska bli intressant, säger Appelgren.

Damernas startfält ligger tämligen öppet. Malin Bergholm/Louise Månesköld är för ovanlighetens skull det högst seedade GBC-laget på andra plats, före Klara Ribom/Sara Malmström på tredje plats.

– Det är många bra och och nya konstellationer med, så det känns väldigt oklart vem som kommer gå längst, säger Bergholm.

Toppseedade är Linda Ericsson/Sara Cavretti.

Tävlingen pågår lördag-söndag med start 09.00 lördag morgon.

Om man inte har möjlighet att ta sig till Beach Center så kommer Volleykanalen precis som vanligt att streama från tävlingen.

-----

Spelschema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tävlingen streamas på Volleykanalens YouTube-kanal här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allt om Swedish Beach Tour finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-07-08

Senast uppdaterad: 2022-07-08

Visa fler nyheter

Sponsorer