Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Hemmaseger i Göteborg – och Jernbeck vann sin första final

Hemmafavoriterna Martin Appelgren och Alexander Herrmann vann efter rabalder i finalen. På damsidan tog Sofia Ögren och Helene Jernbeck hem förstapriset. Jernbeck spelade sin första final.

I damfinalen vann GBC:arna Klara Ribom och Sara Malmström första set, men därefter vände Sofia Ögren, 08 Beachvolley, och Helene Jernbeck, Slow Down Roslagen, på steken.
15-13 i tredje set.

– Jag har inte riktigt smält det än. Vi höll ihop det bra, och det var skönt att ha Sofia vid sidan, säger Jernbeck.

Segern var långt ifrån självklar. I kvartsfinalen var Ögren/Jernbeck illa ute mot Felicia Granberg/Sigrid Simonsson, men kom undan med 16-14 i tredje efter att ha vunnit de fyra sista bollarna.


På herrsidan tog Appelgren/Herrmann sin första SBT-seger i år, och den kom på hemmaplan i årets första SBT 5*.
Det var också första gången de båda tourfinalmästarna, som i övrigt är tämligen meriterade, vann Göteborgs SBT-tävling.

– Det var årets genombrott för oss. Att vinna på hemmaplan, inför familj och vänner, att få dela med min nya lilla familj, att få vinna för första gången på hemmaplan, det var speciellt, säger den nyblivna pappan Alexander Herrmann.


I finalen vände de underläge efter första set, där det blev ett långt avbrott efter diskussioner med domaren, till seger med 15-11 i tredje.

– I tredje set lyckades vi sno åt oss några bollar på slutet. Det var några bra blockeringar av Herrmann som avgjorde, annars hade det kunnat sluta annorlunda, säger Appelgren.

Sin allra bästa insats gjorde de i semifinalen, anser de. Där malde de ner Jakob Tegnrot och Linus Tholse som vann senaste SBT i Umeå för ett par veckor sedan.

– Otroligt bra i semin. Spot on. Vi har haft massa bataljer mot det laget de senaste säsongerna. Vi gjorde några taktiska justeringar, spelade aggressivt, smart, varierat. Vi ville inte bli för statiska i våra anfallsutvägar, och vi hade bra samspel oss emellan jag och Herrmann, säger Appelgren.


Under tisdagen bär det för av till Italien för spel i Beach Pro Tour Future, och beroende på resultatet där kan det bli spel i nästa veckas SBT i Tofta på Gotland.

Tävlingen i Göteborg blev tämligen lyckad på många sätt.

– Det har varit en toppenturnering. Inte bara för vädret utan också roliga matcher, mycket publik, fantastiska medlemmar och en bra funktionärsinsats på det här. Ur arrangemangsynpunkt är vi jättenöjda, säger Johanna Sjöström, en av tävlingsledarna.


Alla resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-07-10

Senast uppdaterad: 2022-07-10

Visa fler nyheter

Sponsorer