Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour: Tofta nästa för Sanna och Tina i internationell satsning

Sanna och Tina Thurin upplever en intensiv internationell säsong. Nu är de tillbaka där de uppenbarligen trivs mycket bra – på SBT. I Tofta på Gotland spelar de 5* under lördag-söndag och får hållas som knappa favoriter i ett spännande startfält.

Säsongen är intensiv och innehåller många resor utomlands för tvillingsystrarna Sanna och Tina Thurin

Efter att de vann SBT-tävlingen i Umeå bar det under midsommar av till Oddanesand i Norge för den nordeuropeiska NEVZA-tävlingen där de knep en tredjeplats.

– Vi var nöjda med spela jämnt mot England i semifinalen och att vi spelade till oss en bronsmedalj, säger Sanna Thurin om tävlingen där de blev där bästa svenska lag jämte Martin Appelgren/Alexander Herrmann som kom 5:a i herrklassen.

Sedan reste Thurinarna till Ios, Grekland, och en Beach Pro Tour Future. Där tog de sig till en imponerande kvartsfinal.

– Vi är supernöjda med tävlingen i Grekland. Det är tufft att ha lite poäng och behöva kvala till alla tävlingar. Vi fick till spelet bra och vi hade många tuffa och roliga matcher där. Lite extra roligt var att vi fick revansch mot England från Nevza, säger Sanna.

Efter Grekland spelade de en annorlunda och icke-rankinggrundade tävling Frankrike. Då var det tremannabeach tillsammans med Fanny Åhman som gällde. På herrsidan var för övrigt Alfred Brink/Joel Andersson/Marcus Nilsson svenska deltagare.

Nu är det dags för SBT 5* i Tofta. De får konkurrens av en rad spännande lag där Sofia Ögren/Sara Cavretti får anses vara det största hotet. Ögren/Cavretti vann SBT i Habo och Ögren vann senaste SBT i Göteborg ihop med Helene Jernbeck. Även Klara Ribom/Sara Malmström kan bli farliga.

Thurins har vunnit båda SBT de spelat hittills i år: Göteborg inomhus och Umeå.

Efter Tofta bär det av vidare ut i Europa med Polen som nästa anhalt.

– Den här sommaren vill vi spela mot så mycket internationellt som möjligt. Vi började säsongen på 66 poäng internationella poäng och är nu uppe i ca 630 poäng vilket känns superkul, säger Sanna.

Så här ser Thurins planer ut den närmaste månaden:
1. Swedish Beach Tour 5* i Tofta
2. Beach Pro Tour Future i Bialystok, Polen
3. Träningsläger i Tylösand
4. King of the Court i Tylösand
5. SM i Tylösand
6. Beach Pro Tour Future i Budapest, Ungern

– Vi tycker det är superkul att åka runt och spela men det krävs tålamod då det är tufft motstånd och det är vinna eller försvinna på alla kval, berättar Sanna.

-----

Herrtävlingen i SBT 5* Tofta innehåller bland annat de här två lagen som får anses bäsa favoritskepet: Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot och Anton Andersson/Stefan Andreasson

-----

I Ciro Marina, Italien har Martin Appelgren/Alexander Herrmann kvalat in till main draw i Beach Pro Tour Future.
I kvalet slog de Day/Katriel, Israel, med 2-1 (16-21, 21-14, 15-13).
Sedan blev det en knapp förlust mot Hajos/Streli, Ungern, som vann med 2-1 (17-21, 21-15, 15-13). 

– Vi hade en lång resa inför tävlingen men gjorde det bästa av situationen. Vi vann första matchen och var sedan otroligt nära att vinna den andra mot Ungern men tappade 13-15 i tredje. Vi visste dock att Chile inte var på plats i huvudturneringen och att det fanns chanser att få spela main draw trots förlust i andra matchen. Vilket vi också fick, berättar Appelgren.

Under fredagen väntar Benzi/Bonifasi, Italien, i main draw.

Idag är vi piggare och ser fram emot att mäta krafterna med förstarankade Italien. Det är varmt och lite blåsigt men så gött att få spela vidare, säger Appelgren.

Spelschema och resultat i Beach Pro Tour Future Ciro Marina finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

I Izmir, Turkiet, fortsätter U20-EM. Mer info här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Länkar SBT 5* Tofta

Spelschema och resultat i damernas SBT 5* Tofta finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spelschema och resultat i herrarnas SBT 5* Tofta finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

SBT 5* i Tofta streamas av Volleykanalen på YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allt om den svenska elittouren finns på SBT:s hemsidahär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Fler nyheter

Publicerad: 2022-07-15

Senast uppdaterad: 2022-07-15

Visa fler nyheter

Sponsorer