Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U20-EM: Sverige i kvartsfinal

Sverige har gått till kvartsfinal i U20-EM genom Hampus Ekstrand/Jacob Hölting Nilsson. Tjejerna Emilia Saxne/Line Andersson gick till en hedrande åttondelsfinal där det tog stopp.

U20-EM i beachvolley
Izmir, Turkiet

14-17 juli 2022

Sverige
Killar: Hampus Ekstrand/Jacob Hölting Nilsson

Tjejer: Emilia Saxne/Line Andersson

Ekstrand/Hölting Nilsson är klara för kvartsfinal i EM-slutspelet.

Det blev seger i åttondelsfinalen med 2-0 (21-17 21-19) mot Lettland, som var en av favoriterna i U20-EM.

– Vi spelade strikt och disciplinerat som vi pratat om före matchen. Som tidigare var vi riktigt stora på nät och Lettland hade svårt att stoppa vårt anfall. Hampus stod för sex nerblock och Jacob fick upp mer i försvar än tidigare, säger tränaren Anders Kristiansson.

Nu väntar Oliva/Kurka, Tjeckien, i kvartsfinal 16.20 svensk tid.
Matchen streamas på Ystad Volleybollklubbs facebooksida.Även tjejerna Saxne/Anderssonvann sin första slutspelsmatch som var en sextondelsfinal.

– Sjukt bra vinst mot Tyskland, säger coachen Robert Söderberg.

I åttondelen spelade svenskorna mot Piersma/Poiesz, Nederländerna, som vann med 2-0 (21-12, 21-18).
Saxne/Andersson är därmed ute ur tävlingen, men resultatet är ändå positivt för det orutinerade och unga svenska laget.Emilia Saxne och Line Andersson efter vinsten i sextondelsfinalen.

-----

Tidigare text:


I beachvolleyns U20-EM i Izmir, Turkiet, förlorade Saxne/Anderssongruppfinalen under fredagen. Konstantinova/Ebere, Lettland, vann med klara 2-0 (21-14, 21-12).

Det gör att svenskorna möter Berndt/Faross, Tyskland, i sextondelsfinal under lördagen 10.30 svensk tid.

Vinnarna möter Piersma/Poiesz, Nederländerna, senare under dagen.

För killar Ekstrand/Nilsson slutade gruppspelet på topp efter först seger över Kaplan/Kesgin, Turkiet, med 2-0 (21-12, 21-11).

Det blev sedan seger i gruppfinalen mot ett tufft Bracko/Vinkovic, Slovenien, med 2-0 (21-16, 21-16), som enligt svenskarna på förhand var en 50/50-match.

– Vi levde nästan upp till vår höga potential i anfallet eftersom vi spikade sönder dem. Hampus åtta nerblock hjälpte till också, säger tränaren och spelutvecklaren Anders Kristiansson som är på plats tillsammans med coachen Rasmus Jonsson.

Ektrand/Nilsson spelar åttondelsfinal under lördagen 12.10 svensk tid och möter då vinnaren i matchen mellan Fokerots/Bulgacs, Lettland, och Jurkovic/Devald, Kroatien.

Länkar U20-EMTjejernas spelschema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sverige spelade i pool D

Killarnas spelschema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sverige spelade i pool G.
Länk till annan webbplats.

Enligt uppgift kommer tävlingen streamas på YouTube från och med semifinalerna.
De svenska killarnas matcher steamas annars på Ystad Volleybollklubbs facebooksida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lokal tid i Izmir ligger en timme före svensk tid.

-----

Beach Pro Tour Future
Ciro Marina, Italien

Svenskarna Martin Appelgren/Alexander Herrmann kvalade in till main draw där det blev förlust i första matchen mot Benzi/Bonifazi, Italien, som vann med 2-0 (21-19, 21-15).

De spelar igen mot Pascariuc/Leitner, Österrike, under lördagen 09.00.

Spelchema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Swedish Beach Tour5*
Tofta, Gotland
16-17 juli

Tävlingen följs här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och streamas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Den här artikeln uppdateras.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-07-16

Senast uppdaterad: 2022-07-16

Visa fler nyheter

Sponsorer