Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

King Of The Court: Åhman/Hellvig och Windeleff/Bisgaard kröntes på Tylösand

När den svenska versionen av King Of The Court avgjordes på Tylösand var det väntade svenskar som blev kungar och danskor som blev drottningar. ”Världens stämning!” säger kungen Jonatan Hellvig.

King Of The Court är ett annorlunda och nytt format som börjat etablera sig internationellt vid sidan om den vanliga spelformen.
Man spelar på tid med flera lag där vinnaren av varje boll står kvar och förloraren byts ut mot nästa lag på tur. Laget med minst poäng när tiden är ute åker ur.

I dagarna spelades den svenska versionen på Tylösand, som en uppladdning inför stundande Beachvolley-SM.

– Själva finalen var lite segstartad från vår del men vi kom i gång mer och mer och lyckades till slut kamma hem vinsten, säger David Åhman som kröntes till kung tillsammans med sin partner Jonatan Hellvig.

Bra publiktryck ramade in spelet.

– Det var superkul att spela King Of The Court på Tylösand. Det blev världens stämning med så mycket folk som var och tittade. Och extra kul att vi lyckades vinna och fick ta på oss kronorna på prispallen, säger Hellvig.

Segern på damsidan gick till Clara Windeleff och Sofia Bisgaard från Danmark.

Det var en fantastisk upplevelse. Vi har inte prövat King of the Court-konceptet tidigare, så vi var mycket spända på hur det skulle gå. Det blev en supertät och spännande final där man inte kände hur det skulle sluta förrän alldeles på slutet. Thurin-systrarna gjorde det svårt för oss, men vi är glada och stolta över att vi kunde vinna, berättar Windeleff.

– Den här turneringen var väldigt rolig att spela. Det var soligt och fint, riktigt bra stämning och mycket folk på stranden som tittade. KOTC-formatet är en spelform som jag och Jonatan verkligen gillar, säger David Åhman.


Prispallen

Damer
1. Clara Windeleff och Sofia Bisgaard, Danmark
2. Tina Thurin/Sanna Thurin
3. Anna Hauge/Frida Lyö, Danmark

Herrar
1. David Åhman/Jonatan Hellvig
2. Joel Andersson/Alfred Brink
3. Jacob Hölting Nilsson/Christofer Lewin

Andersson/Brink kvalade in till King Of The Court i Utrecht, Nederländerna, i september. Åhman/Hellvig var klara sedan tidigare.
Även Windeleff/Bisgaard kvalade in till Utrecht.


Kungar av Tylösand: David Åhman och Jonatan Hellvig.Drottningar av Tylösand: Clara Windeleff och Sofia Bisgaard.


Fler nyheter

Publicerad: 2022-07-30

Senast uppdaterad: 2022-07-30

Visa fler nyheter

Sponsorer