Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach-SM: Åhman/Hellvig vann herrarnas SM-guld

Tredje året i rad. Svenska mästarna i beachvolley fortsätter heta David Åhman och Jonatan Hellvig. ”Vi börjar hitta tillbaka till varandra efter Jonatans skada”, säger David.

Våra svenska världsstjärnor i beachvolley skulle ha spelat VM i juni när en handskada stoppade Jonatan Hellvig.

Han är nu tillbaka och med besked kammade Åhman/Hellvig hem SM-guldet efter final seger över Linus Tholse/Jakob Tegenrot efter 2 x 21-12.

Under lördagseftermiddagens SM-final på Tylösand i Halmstad blåste det kraftigt.
I de förhållandena har Tegenrot vunnit två SM-guld tidigare, då med Peter Lundgren, och det var därför det ställdes en del hopp till en jämn SM-final. Tholse/Tegenrot hade imponerat på vägen till finalen.


– Vi visste att de var väldigt nöjda med att det var blåsigt idag. Vi träffade dem före matchen och de sa att ”nu har vi chansen att slå er”. Men vi visste att om vi håller vårt spel stabilt och verkligen är fokuserade och inte gör så många misstag då ska vi kunna ta det ändå, säger David.

Och så blev det.

– Vi spelade stabilt. Vi är inte jättedåliga i vind heller. Vi visste att de skulle ge oss en match, men det gick bra. Vi lyckades hålla vårt spel och vi gjorde vi väldigt få misstag, så det känns jättebra, säger David.

Jonatans handskada är nu helt läkt.

– Superkul att vara tillbaka. Jag känner att jag kommer in i spelet mer och mer och det känns bara superkul att kunna spela fullt igen, säger Jonatan.


Nu väntar spel i Tyskland.

– Nu ska vi fira SM-guldet lite och sedan bär det av till Tyskland där vi ska spela EM, säger Jonatan.

Eventuellt spelar laget en tävling där innan EM drar igång i München 16-21 augusti. 


Resultaten i herrarnas SM i beachvolley finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Silver till Linus Tholse och Jakob Tegenrot. Foto: Robert Boman 
Foto: Robert Boman


Fler nyheter

Publicerad: 2022-08-06

Senast uppdaterad: 2022-08-06

Visa fler nyheter

Sponsorer