Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tourfinalen: Tegenrot vann sin första tourfinal, Tholse sin tredje

Linus Tholse/Jakob Tegenrot kan titulera sig Swedish Beach Tour-mästare 2022. Tuff seger i tre set över regerande tourmästarna Martin Appelgren/Alexander Herrmann. ”Äntligen”, säger Tegenrot.

Tegenrot var den ende på plan som inte hade vunnit en tourfinal tidigare. Två SM-guld för all del, men toursegern har suttit hårt inne.

– Superkul! Jag har spelat final tidigare men inte lyckats vinna. Det är så skönt. Vilken match det blev också! säger han efter segern i Kronoskogen i Ljungby.

Hans partner Tholse hade två tourtitlar. Herrmann på andra sidan nätet har en, förra året, men klart värst på planen i den kategorin är Appelgren som har fyra titlar – om man inte räknar den inofficiella tourfinalsegern pandemiåret 2020, för i så fall kan man plussa på varsin för de båda göteborgarna.

I finalen under den sena söndagseftermiddagen var det Appelgren/Herrmann som skaffade sig en 14-7-ledning och vann första setet.

– De ledde stort och jag kom inte alls i gång. Sedan i andra och tredje var vi i gång och vi fick en bra start i tredje. Det var en tajt match, säger Tegenrot.

Det var inte förrän i slutet av tredje set som det rann i väg lite grann poängmässigt. Siffrorna blev 16-21, 21-19, 15-10.

 – Vi tänkte att det är en lång match, att vi skulle mala ner dem och det gjorde vi till slut så det lyckades vi bra med tycker jag, säger Tholse.

Tholse öppnade säsongen med att vinna de två första Swedish Beach Tour-tävlingarna med olika partners innan Jakob anslöt och då har de inte vunnit allt, men en hel del. Laget spelade nyligen SM-final mot David Åhman/Jonatan Hellvig som nu laddar för EM i München.

– En riktigt bra sommar, många bra turneringar och många vinster. Nu går vi in i försäsong igen, haha, skrattar Tholse.

Alla resultat i herrarnas Tourfinal 2022 finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

I damfinalen spelar Hulda Rudberg/Camilla Nilsson – Sara Cavretti/Helene Jernbeck.
Streaming på Volleykanalens YouTube-kanal.Det blev ingen "repeat" för servemottagande Alexander Herrmann och Martin Appelgren. Foto: Jakob Birgersson.Fler nyheter

Publicerad: 2022-08-14

Senast uppdaterad: 2022-08-14

Visa fler nyheter

Sponsorer