Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U18-EM: Madestam/Saxne och Nilsson/Ask redo i Grekland

Nu börjar U18-EM i beachvolley i Loutraki, Grekland. De svenska representanterna är Sanna Madestam/Emilia Saxne och Jacob Hölting Nilsson/Erik Ask.

De båda svenska lagen är på plats i Grekland där U18-EM spelas 1-4 september.

– Det är väldigt varmt här. Det ska bli 32 grader när vi ska spela, men jag är väldigt taggad i alla fall. Det är coolt att vara här och se folk i landslagskläder. Nu ska vi bara spela så bra vi kan, säger Madestam.

16-åringarna Sanna Madestam och Emilia Saxne gick nyligen till åttondelsfinal ihop på Swedish Beach Tour 5* i Åhus. Sedan vann de U17-SM ihop, medan de istället mötte varandra i U18-SM-finalen där Madestam gick segrande ur striden.

– Vi hade en morgonträning och så har vi tagit ett bad i havet. Annars har vi bara försökt vila och ladda och vänta in lottningen, säger coachen Robert Söderberg.

De svenska tjejerna hamnade i pool G och inleder under torsdagen mot Ungern 09.30 svensk tid och fortsätter mot Spanien 16.50. De har även Kroatien i gruppen.


Erik Ask och Jacob Hölting Nilsson. Foto: CEV

17-åringarna Jacob Hölting Nilsson/Erik Ask spelar U18-EM för andra året i rad. I fjol i Ljubljana, Slovenien, kom de på 9:e plats. De har under delar av augusti tränat i Stockholm tillsammans med de nyblivna europamästarna David Åhman/Jonatan Hellvig.

Hölting Nilsson vann tidigare i somras U22-EM tillsammans med David Åhman. Nu är han tillbaka i sin naturliga åldersklass.

– Jacob är oerhört bra i anfall och han passar superbra, det är en av hans absoluta styrkor. Erik är också en spännande spelare med stor vilja och bra planka i baggern. När han håller i tekniken i anfallet ser det också riktigt bra ut, analyserar coachen Rasmus Jonsson.

Även de svenska killarna hamnade i pool G och inleder också 12.40 svensk tid under torsdagen, men mot Norge. De andra länderna i gruppen är Estland och Kroatien.

– Det blir tufft mot Norge idag. De slog Spanien, som är bra, med 21-13 21-12 i gårdagens kvalfinal, berättar Jonsson på torsdagsmorgonen.-----

U18-EM beachvolley
Loutraki, Grekland
1-4 september

Svenska deltagare:
Sanna Madestam, Hylte Halmstad / Emilia Saxne, Landskrona
Jacob Hölting Nilsson, Ystad / Erik Ask, Västerås

Tjejernasspelschema och resultat från U18-EM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Pool G.
Killarnasspelschema och resultat från U18-EM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Pool G.

OBS! Svensk tid ligger en timme efter grekisk tid.

Streaming från bana 1 på grekiska volleybollförbundets YouTube-kanal här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kronan VK avser streama tjejernas matcher på Facebook.

En artikel om Erik Ask inför U18-EM finns att läsa i VLT här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-08-31

Senast uppdaterad: 2022-08-31

Visa fler nyheter

Sponsorer