Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

King Of The Court: Åhman/Hellvig vidare igen, Brink/Andersson utslagna

David Åhman/Jonatan Hellvig gick vidare igen i Europafinalen av King Of The Court – som enda svenska lag efter att Alfred Brink/Joel Andersson åkte ut i play off.

Åhman/Hellvig startade kvartsfinalen långsamt. De tog några poäng på slutet av första rundan men slutade ändå fyra av fem lag. Med fyra lag kvar slogs de om förstaplatsen, och slutade tvåa. I den sista rundan med tre lag vann de med två poängs marginal.

– Vi fick inte till lika bra spel som igår. Vi kändes lite stressade och jag fick inte till anfallet riktigt. Det viktigaste var att vi gick vidare och att vi lyckades vinna var en bonus, berättar Hellvig.

Under lördagen blir det semifinal där topp två går till final medan treorna och fyrorna går till playoff.

Fredagen började med play off för att utse de sista platserna i kvartsfinalen. Playoff, med det svenska laget Brink Andersson, spelades med tre femminutersrundor där vinnaren i varje runda gick vidare.

– Tyvärr så fick vi aldrig i gång vårt spel i någon runda så det var snabbt över. Men över lag var det otroligt häftigt att få vara med i ett sådant här evenemang och vi är otroligt nöjda att lyckades kvala in till main draw. Som spelare vill man alltid prestera bättre men med lite distans kommer vi vara grymt nöjda, säger Joel Andersson.

-----

Guide till King Of The Court-finalen


Datum: 6-11 september
Plats: Utrecht, Nederländerna
Klasser: Damer, Herrar
Kvalet: 6 september. 15 lag per kön, varav fem går till main draw.
Main draw: 7-11 september. 20 lag per kön.

De svenska lagen
Sanna Thurin/Tina Thurin: utslagna i kvalet.
Alfred Brink/Joel Andersson: vann kvalet, utslagna i play off till kvartsfinalen.
David Åhman/Jonatan Hellvig: vidare till semifinal.

Streaming från King Of The Court i Utrecht finns på Eurovolley-TV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Spelschema och resultat finns på King Of The Courts hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Fler nyheter

Publicerad: 2022-09-09

Senast uppdaterad: 2022-09-09

Visa fler nyheter

Sponsorer