Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskt medaljregn när Nevza Beach Sweden avgjordes

Det blev blågul succé när den nordeuropeiska beachvolleytouren körde säsongsavslutning i Beach Center, Göteborg, i helgen. Fyra svenska lag fick kliva upp på pallen!

Intresset var överväldigande när NEVZA Beach Sweden öppnade för anmälan efter tre års uppehåll på grund av pandemin. Tävlingsledningen utökade turneringen från sexton till tjugo lag för att ge så många lag som möjligt chansen till internationellt motstånd. Lag från Danmark, England, Finland, Norge och Sverige spelade om prispengar och internationella rankingpoäng.

Fyrtio av Nordeuropas bästa beachvolleylag (20 dam, 20 herr) samlades i sanden i Beach Center Göteborg, världens största beachvolleyhall, för att göra upp om ära, prispengar och internationella rankingpoäng. På damsidan dominerade Sverige genom att ta hem samtliga medaljer, medan Danmark tog hem segern i herrklassen.


På damsidan var tvillingsystrarna Sanna och Tina Thurin favoriter, före engelska och norska lag. Hemmaplan kanske var en bidragande orsak till att systrarna Thurin fick sällskap av flera svenska lag när turneringen avgjordes. Platserna 1-4 var bara svenska lag.

I kvartsfinalerma fick norskorna Kaelo/Windelstad vika ner sig mot slutsegrarna Thurin/Thurin, medan silvermmedaljörerna Malmström/Ribom slog ut det sista danska laget Kramer/Bak.


På herrsidan var det jämnare mellan nationerna. Svenska nykomponerade paret Appelgren/Hölting Nilsson och Björklund/Annerstedt (SWE) stod för fina turneringar, men räckte inte riktigt till i sina respektive semifinaler.

Martin Appelgren och Jakob Hölting Nilsson dock däremot revansch i bronsmatchen och vi fick därmed blågult på podiet även i herrklassen. I finalen möttes Trans/Brinck, Danmark och Piippo/Topio, Finland. Danskarna som slog ut bronsmedaljörerna Appelgren/Hölting Nilsson var starkast i finalen och åkte hem med buckla och prischecken på 800 Euro.

RESULTAT

Damer
Final
Thurin, S/Thurin, T, SWE - Malmström/Ribom, SWE 2 – 0 (21-12, 21-16)

3/4 place
Sundberg/Mierzejewska, SWE - Rudberg/Jernbeck, SWE 0 - 2 (8-21, 15-21)

Semifinals
Thurin, S/Thurin, T, SWE - Sundberg/Mierzejewska, SWE 2 - 0 (21-11, 21-11)
Malmström/Ribom, SWE - Rudberg/Jernbeck, SWE2 - 0 (21-19, 21-13)

Ranking

  • Thurin S/Turin T, SWE
  • Malmström/Ribom, SWE
  • Rudberg/Jernbeck, SWE
  • Sundberg/Mierzejewska, SWE

Men
Final
Trans/Brinck, DEN - Piippo/Topio, V., FIN 2 - 0 (28-26, 21-12)

3/4 place
Appelgren/Hölting Nilsson, SWE - Björklund/Annerstedt, SWE 2 - 0 (21-9, 21-18)

Semifinals
Appelgren/Hölting Nilsson, SWE - Trans/Brinck, DEN 0 - 2 (22-24, 17-21)
Björklund/Annerstedt, SWE - Piippo/Topio, V., FIN 1 - 2 (15-21, 21-18, 7-15)


Ranking

  • Trans/Brinck, DEN
  • Piippo/Topio, V., FIN
  • Appelgren/Hölting Nilsson, SWE
  • Björklund/Annerstedt, SWE

 

Fakta: Nevza Beach Sweden
Datum: 4-6 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 20 dam, 20 herr
Prispengar: 1500 euro / klass
Komplett startfält på CEV:s turneringssajt! Länk till annan webbplats.
Resultat och spelschema finns här Länk till annan webbplats.

Om NEVZA
NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Inom ramen för NEVZA samverkar förbunden och arrangerar tävlingar inom både beachvolley och volleyboll för såväl landslag som klubblag på ungdoms- och seniornivå.

Om GBC & Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner och ytterligare 12 banor utomhus, samt restaurang, strandbar och gym.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-11-06

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Visa fler nyheter

Sponsorer