Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM 2023 är här!

30 juli - 6 augusti avgörs Beachvolley-SM! Volleyboll.se levererar förutsättningar och länkar inför årets rekordstora mästerskap som avgörs på Tylösand i Halmstad, i höjd med Tylebäck.

Foto: BeachTravels

Det har på sätt och vis redan smygstartat i och med SM i Queen & King of the Court, men söndagen den 30 juli börjar 2023 års upplaga av Beachvolley-SM även officiellt.

Totalt 35 tävlingsklasser ska avgöras bland barn och ungdomar, elitspelare och veteraner. Ett nytt deltagarrekord kommer sättas när över 700 lag kliver ner i sanden på Sveriges bästa strand, som arrangerande BeachTravels smyckat med ett 30-tal spelplaner, inklusive inramade side-centercourts och huvudarenan med läktare.

Junior-SM och U18-SM får äran att serva i gång vår sandigaste och största volleyhögtid och den åtta dagar långa idrottsfesten. Spelscheman och resultat för varje klass hittar du länkade i listan längst ned i artikeln. Målet är att spelscheman ska publiceras tre dagar innan tävlingsstart för respektive klass. I samband med det mejlas även tävlingsinformation ut till deltagande lag, vilket ledare och spelare uppmanas ta del av.

Volleykanalen är på plats hela veckan och livestreamar på YouTube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från totalt fem planer (bana 1, 3, 4, 5 och 6), inklusive centercourten (bana 1). Ambitionen är att alla finaler som går på centercourt ska vara flerkameraproduktioner. När Senior-SM avgörs lördagen den 5 augusti blir det även kommentering med bisittare. Övriga matcher som streamas under veckan går med en statisk kamera per bana.

Det är fri entré till Beachvolley-SM, så ta chansen att uppleva kavalkaden av tävlingar som avlöser varandra. Mästerskapet är en mäktig uppvisning i hur beachvolley är en idrott för hela livet. Ett särskilt slag slås för Senior-SM som avgörs 3-5 augusti, då den svenska beachvolleyeliten gör upp om mästartitlarna. Tävlingen når sitt crescendo under lördagens finalpass då det spelas fyra semifinaler och två guldmatcher som hjälper oss vaska fram 2023 års svenska mästare.

Avslutningsvis önskas samtliga deltagare, besökare och arrangören BeachTravels stort lycka till med veckans beachbravader.

Vi ses i sanden!

LÄNKAR

Officiell tävlingssida
Arrangörens tävlingssida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelschema/resultat för varje klass Länk till annan webbplats.
Streaming på YouTube av Volleykanalen Länk till annan webbplats.

SPELDAGAR KLASS FÖR KLASS

Barn- och ungdomsklasser

Seniorklasser

Veteranklasser

Teckenförklaring
F: Flickor
P: Pojkar
Ö: Öppen (klass där flickor och pojkar kan spela med och mot varandra)
D: Damer
H: Herrar

Fler nyheter

Publicerad: 2023-07-28

Senast uppdaterad: 2023-07-28

Visa fler nyheter

Sponsorer