Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM - Dag 5: Veteranerna visar vägen

Femte dagen av Beachvolley-SM är lagd till handlingarna. Beachvolleyeliten och U16 har intagit Skrea Strand, men de som glänste mest var veteranerna!

Efter JSM och U18-SM, som avverkats tidigare under veckan, var det i dag äntligen dags för vår yngsta U-klass att kliva ner i sanden. Spelet gladde och lirarna imponerade.

Detsamma kan sägas om våra seniorspelare. Och nog låg det något extra i luften när vår svenska beachvolleyelit intog Skrea Strand. Publiken flockades, inte bara runt Center court, utan på hela stranden.

Störst underhållning bjöd dock Veteranklassen 40+ (damer och herrar) på!

Magnusson/Söderborg dominerade

På damsidan var det Elin Magnusson och Anette Söderborg som var starkast. Duon fick visserligen stryk med 1-2 i en svängig gruppspelsmatch mot Katrin Forsgren / Linda Pålsson (21-12, 6-21, 15-12), men revanscherade sig därefter genom att gå rent i slutspelet. I finalen mot Linda Eklund Hogsved / Ulrika Fromin vann man sedan i två raka (21-15, 21-19).
- Fantastiskt roligt! Många års erfarenhet la grunden för det här. Förra året blev det "bara" silver, så det kändes som en revansch. Guld var målet hela tiden, säger duon och fortsätter:
- Det har varit väldigt jämnt mellan lagen i år. Jättekul! Många tävlingsmänniskor, även i vår ålder. Det var svårt i vinden igår, idag gick det bättre. Nu firar vi genom att åka hem och sova.


Tholse/Björne showade

I herrklassen fick Peter Tholse ställa sig högst upp på pallen igen (under tisdagen spelade han hem guldet i V35+ tillsammans med Jens Franzon). Den här gången med sin evige "partner in crime", Håkan Björne. Finalmotståndarna Ronny Jakobsson / Patrik Stenström kämpade tappert, men fick ändå se sig besegrade i två raka akter (21-8, 21-16). Tholse/Björne såg ut att njuta till fullo och bjöd på stor show.
- Håkan var helt sjukt bra i försvar, hyllar Tholse efter matchen.
- Det är lätt att spela bra när man har ett sådant block, kontrar Björne.

Duon satte ton direkt med en dundrande spike:
- Är man på Center court måste man ju visa hur det går till. Skämt åsido. Vi har stått och tittat på de här killarna (Jakobsson/Stenström) hela dagen, och de är riktigt jobbiga att möta. De missar knappt något, spelar riktigt bra försvar och får ofta till långa bollar. Så vi var fokuserade från start på att inte låta dem få kommandot. Vi ville visa var skåpet skulle stå, och det gjorde vi verkligen.

För Björne är SM-veckan nu över. Tholse siktar i sin tur på ett tredje guld när han i morgon, fredag, kliver in i Veteran 50+ - ännu en gång med tidigare nämnda Franzon.

I morgon dundrar Senior- och U16-SM vidare. Den senare av klasserna når dessutom sitt crescendo när det hela ska avgöras. Vi tackar samtliga spelare och funktionärer för en fantastiskt dag på Skrea och önskar dem lycka till inför fortsättningen. Ni är Svensk volleyboll!


Prispall - klass för klass

Veteran 40+ Damer


Guld: Elin Magnusson (Göteborg) / Anette Söderborg (Göteborg)
Silver: Linda Eklund Hogsved (Göteborg) / Ulrika Fromin (Lidingö)
Brons: Pia Sjölund (Iksu) / Rebecca Lewis (Växjö)

Veteran 40+ Herrar


Guld: Peter Tholse (Nyköping) / Håkan Björne (Beachhallen BVC)
Silver: Ronny Jakobsson (Gotland) / Patrik Stenström (Gotland)
Brons: Magnus Berg (Beachbrothers) / Jens Franzon (Beachbrothers)

Samtliga resultat finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

PROGRAM

Lördag

Elit (dam och herr), slutspel
U16 (dam och herr), slutspel och finaler
Veteran 45+ (dam och herr), gruppspel

Söndag


Elit (dam och herr), semifinaler och finaler
Veteran 45+ (dam och herr), slutspel och finaler

Fler nyheter

Publicerad: 2016-08-05

Senast uppdaterad: 2016-08-05

Visa fler nyheter

Sponsorer