Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Spelmässig framgång – men bitter sorti

Tredje dagens spel var tillika slutspelets inträde i Europamästerskapen för 18-åringar i Brno, Tjeckien. Tjejerna började dagens 16-delsfinal mot Ukraina.

Första set var det bästa Bella Haak/Fanny Åhman presterat den här turneringen. 21-13 mot ett väldigt fysiskt Ukraina.

Svenskorna hade ledningen egentligen även hela andra, men Ukraina kom tillbaka och kunde kvittera matchen med 24-26 efter att ha avgjort med en ur svenska ögon väldigt tveksamt linjeserve.

- Vi hade ändå en positiv känsla i kroppen, vi hade ägt matchen och det var att avsluta den som vi spelade i första, berättar Robert Söderberg.

Klassiskt vändning del 2

Tjejerna hamnade i jobbigt läge direkt och hamnade i underläge med 6-11, sen börjar Bella och Fanny plocka defence i parti och minut vilket ledde till en svensk seger 15-13.

- Med kniven mot strupen så presterar vi det bästa spelet hittills i turneringen, menar Robert.

Killarna spelade sin 16-dels final mot Turkiet. Ett Turkiet som kom trea i sin tuffa grupp med Tyskland, Ryssland samt Israel.

- Vi hade scoutat turkarna väl innan matchen och första set genomförde vi på ett väldigt bra sätt. Vi hade över 60% anfallseffektivitet direkt kills, problemet var att även Turkarna låg högt där. 19-21 till Turkiet slutade första set, berättar Petter Jonsson.

I andra set satte Sverige ett högre servetryck än i första set mot Turkiets vänsterkant, vilket ledde till att han fick ta många lägen med pass från bakplan där Oskar Von Sydow suveräna blockbackar kunde kontrollera suveränt. Daniel och Oskar vann med 23-21.

- Grabbarna fortsatte att spela bra i tredje set, men vi gjorde några fler misstag än motståndarna och turkarna kunde vinna matchen, säger Petter.

Tjejernas åttondelsfinal gick mot ett bollsäkert Italien. Fanny Åhman gjorde turneringens bästa anfallsinsats, men italienskornas lagkaptens spelskicklighet avgjorde matchen till italiensk favör med 1-2 och 13-15 i avgörande.

- Jag är väldigt stolt över ”mina” grabbar. De har vuxit under turneringens gång och verkligen utvecklats. Varje insats har hela tiden varit ett steg framåt, berättar Petter.

- Vi har spelat bättre och bättre för varje match och visat att vi verkligen kan konkurrera med tjejer på den högsta europeiska nivån, avslutar Robert.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-08-13

Senast uppdaterad: 2016-08-13

Visa fler nyheter

Sponsorer