Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Truppen till världsungdoms-OS 2018 presenterad

SOK presenterade igår den svenska truppen där två beachvolleyspelare fanns med.

Sedan tidigare är det visserligen redan känt att David Åhman och Jonatan Hellvig kvalificerat sig för att representera Sverige i Beachvolley under Världsungdoms-OS i Buenos Aires den 6-18 oktober. Men nu har Sveriges Olympiska Kommitté presenterat hela den svenska truppen på 16 aktiva. Utöver Beachvolley kommer Sverige även att tävla i ytterligare åtta idrotter. På världsungdoms-OS är de aktiva är i åldrarna 15-18 år och omkring 200 nationer deltar. Buenos Aires 2018 blir den tredje upplagan av världsungdoms-OS, eller YOG som det också kallas. Tidigare spel har varit i Singapore 2010 och Nanjing 2014.

David Åhman och Jonatan Hellvig är det första svenska beachvolleylaget någonsin att kvalificera sig för Ungdoms-OS och även det första svenska beachvolleylaget att ta medalj på ett internationellt ungdomsmästerskap (Youth Continental Cup i Baden, Österrike tidigare i år). Förra vecka blev det silver för de 16-åriga supertalangerna när Beachvolley-SM avgjordes på Tylösand.

FAKTA: Youth Olympic Games Buenos Aires 2018
Sverige deltar i följande idrotter: Badminton, Beachvolley, Bordtennis, Brottning, Golf, Gymnastik, Rodd, Simning och Triathlon.

Datum: 6-18 oktober. Spelplats: Buenos Aires, Argentina.* Antal lag: 32 flick, 32 pojk. Officiell turneringssajt:https://www.buenosaires2018.com/es Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-08-07

Senast uppdaterad: 2018-08-07

Visa fler nyheter

Sponsorer