Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U18-EM: Två ungdomslandslag på plats i Kazan

Efter det succéartade OS-kvalet beger sig ungdomslandslageni beachvolley till U18-EM i Kazan, Ryssland.

I morgon kliver de svenska ungdomslandslagen i beachvolley in i U18-EM i Kazan. På damsidan är det Hanna Hellvig (Lidingö SK) och Sofia Andersson (Norsjö VBK) som ska försvara de svenska färgerna. På herrsidan är det i sin tur David Åhman (Iksu Beachvolley) och Joel Andersson (Norsjö VBK) som drar på sig landslagsdressen.

Lagen kommer till Europamästerskapet med ett framgångsrikt OS-kval i Vaduz (Lieschtenstein) i ryggen. Hellvig/Andersson stod för fina prestationer turneringen igenom och var snubblande nära att ta sig vidare till kvalets finalrunda. Andersson/Åhman gick i sin tur obesegrade genom tävlingen avslutade med att slå stornationen Österrike i två raka set inför fullsatta läktare på centercourt. Andersson/Åhman är därmed vidare till OS-kvalets finalturnering, som avgörs nästa år.

Spelschema presenteras på den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under onsdag kväll efter att Preliminary Inquiry och tekniska möten är genomförda.

Laola1.tv ska livestreama Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från mästerskapet. Exakt i vilken utsträckning är dock oklart i nuläget. Håll utkik på Svensk volleybolls Facebooksida för info när matcherna närmar sig.

HEJA SVERIGE!

Praktisk info
Datum: 24-27 augusti 2017
Arena: Riviera Beach (1 200 sittplatser)
Värdstad: Kazan (Ryssland)
Antal deltagare: 32 flicklag, 32 pojklag.
Spelschema, resultat och foton publiceras på den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

De svenska lagen
Flickor: Hanna Hellvig (Lidingö SK) / Sofia Andersson (Norsjö VBK). Laget coachas av Robert Söderberg.
Pojkar: Joel Andersson (Norsjö VBK) / David Åhman (Iksu Beachvolley). Laget coachas av Rasmus Jonsson.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-08-23

Senast uppdaterad: 2017-08-23

Visa fler nyheter

Sponsorer