Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U20-EM: Två ungdomslandslag till Vulcano

För ett par veckor sedan var det Kazan, Ryssland och U18-EM som gällde. Den här gången är det Vulcano, Italien och U20-EM som står på schemat. Sverige finns representerade på både dam- och herrsidan.

På torsdag kliver de svenska ungdomslandslagen i beachvolley in i U20-EM i Vulcano, Italien. På damsidan är det Hanna Hellvig (Lidingö SK) och Sofia Andersson (Norsjö VBK) som ska försvara de svenska färgerna. På herrsidan är det i sin tur David Åhman (Iksu Beachvolley) och August Borna (Lunds VK) som drar på sig landslagsdressen.

Lagkonstellationerna är med andra ord i princip de samma som under augusti månads OS-kval och U18-EM. Enda skillnaden är att August Borna ersätter Joel Andersson i herrlaget.

Hellvig/Andersson kliver in i turneringen med stort självförtroende. För knappt två veckor sedan dundrade duon igenom U18-EM i Kazan, Ryssland, och nådde en hela vägen till finaldagen och en meriterande åttondeplats.

För David Åhman och Joel Andersson gick det något tyngre. Laget tog sig vidare från gruppspelet, men fick kapitulera mot Norge i sextondelsfinalen, vilket resulterade i en sjuttondeplats i mästerskapet. Åhman/Borna har siktet inställt på att nå en bättre placering kommande helg.

Spelschema presenteras på den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under onsdag kväll, efter att Preliminary Inquiry och tekniska möten är genomförda.

Laola1.tv ska livestreama Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från mästerskapet. Exakt i vilken utsträckning är dock oklart i nuläget. Håll utkik på Svensk volleybolls Facebooksida för info när matcherna närmar sig. Via Facebook levereras också dagliga uppdateringar om lagens framart. En längre artikel om helgens bravader publiceras på volleyboll.se efter turneringen.

HEJA SVERIGE!

Praktisk info
Datum: 7-10 september 2017
Arena: Vulcano Island (500 sittplatser)
Värdstad: Vulcano (Italien)
Antal deltagare: 32 damlag, 32 herrlag.
Spelschema, resultat och foton publiceras på den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

De svenska lagen
Sofia Andersson (Norsjö VBK) / Hanna Hellvig (Lidingö SK). Laget coachas av Robert Söderberg.
August Borna (Lunds VK) / David Åhman (Iksu Beachvolley). Laget coachas av Rasmus Jonsson.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-09-06

Senast uppdaterad: 2017-09-06

Visa fler nyheter

Sponsorer