Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ungdomslandslag till OS-kval i Liechtenstein

Hanna Hellvig / Sofia Andersson och David Åhman / Joel Andersson. Där har ni lagen som ska representera Sverige i helgens kval till 2018 års Ungdoms-OS i Buenos Aires.

I helgens kliver de svenska ungdomslandslagen i beachvolley in i den första rundan av OS-kvalet, även kallat Continental Cup. Turneringen spelas i Liechtenstein parallellt med att Europatourtävlingen CEV Satellite Vaduz avgörs.

På damsidan är det Hanna Hellvig (Lidingö SK) och Sofia Andersson (Norsjö VBK) som ska försvara de svenska färgerna.
- Vi är jättetaggade och ser fram emot en spännande helg. Det ska bli kul att se vilken nivå vi ligger på jämfört med de andra landslagen. Det känns väldigt ovisst på förhand eftersom vi inte vet exakt vilka lag vi ställs mot, men vi räknar med att det blir väldigt tufft, säger Sofia Andersson.

På herrsidan är det i sin tur David Åhman (Iksu Beachvolley) och Joel Andersson (Norsjö VBK) som drar på sig landslagsdressen.
- Jag håller med Sofia. Det ska bli väldigt kul att mäta sig med lag från andra delar av Europa. Målet är att vi ska ta oss vidare. Det går vi alltid för, säger Joel Andersson.

Lagen kommer till OS-kvalet med ett gäng framgångsrika veckor och resultat i ryggen. Hellvig/Andersson stod som segrare när Ungdoms-Nevzan avgjordes på Tylösand under andra halvan av juli och presterade dessutom fina resultat under den gångna veckans Beachvolley-SM på Skrea Strand i Falkenberg. Detsamma gäller Åhman/Andersson som spelade hem guld i både JSM och U18-SM.
- Vi tar med oss ett stort självförtroende från SM-veckan. Vi vet att vi har en väldigt hög nivå och kapacitet när spelet fungerar som det ska, konstaterar Joel Andersson.

Sveriges båda lag har lottats in i grupper bestående av Österrike, Spanien, Kroatien samt värdnationen Liechtenstein. Spelschema kommer ut på fredag, samma dag som de svenska lag flyger mot Vaduz. Med sig på resan har de RTC-instruktören Robert Söderberg (coachar Hellvig/Andersson) och beachvolley-esset Petter Jonsson (coachar Åhman/Andersson).

Foto: falkenbergsbild.se.

MER INFO
Europeiska Volleybollförbundets officiella sajt för 2017/18 års CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2017-08-09

Senast uppdaterad: 2017-08-09

Visa fler nyheter

Sponsorer