Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Klubblags-SM: Slow Down Beachvolleyklubb och 08 Beachvolley Club triumferar i Västerås

Vi har skrivit historia! Efter finaldagen av Klubblags-SM i Västerås har våra allra första mästarklubbar någonsin korats. Slow Down Beachvolleyklubb på herrsidan och 08 Beachvolley Club på damsidan tar hem titeln efter spännande finalspelen.

Mästarklubb på damsidan: 08 Beachvolley Club med Emilia Berg, Sara Cavretti, Sanna och Tina Thurin. Foto: Johan Almblad.

En en av sommarens stora höjdpunkter i idrotts-Sverige har tagit sitt slut när de bästa atleterna gjorde upp om SM-titlar på Riksidrottsförbundets och SVT:s SM-veckan i Västerås. Klubblags-SM i beachvolley, arrangerat av lokala Västerås Volleybollklubb och Svensk volleyboll, var en av de hetaste nyheterna och en av 28 sporter som tog plats på tävlingsprogrammet.

Totalt sexton lag i dam- och herrklass gjorde över tre speldagar upp om att bli Sveriges första mästarklubbar i beachvolley. Två olika klubblag, där varje lag bestod av två ”vanliga beachvolleylag”, mötte varandra i matchserier som spelades i ett ”bäst av tre-format”. Om ställningen efter två matcher var 1-1, avgjordes matchserien i ett Golden set till 15 poäng.

Jakten på allra första Klubblags-mästare inleds i fredags med gruppspelet och nådde sitt crescendo på söndag när Sveriges första mästarklubbar i beachvolley kröntes.

Först ut att avgöras var herrfinalen mellan 08 Beachvolley Club och Slow Down Beachvolleyklubb. Första matchen i finalserien togs av rutinerade Viktor Jonsson och Manne Norman (08 Beachvolleyklubb) mot bara 15-åriga Teddie Almblad Engvall i duo med Fabian Isaksson i tre set. Därefter utjämnade Slow Down Beachvolleyklubb med en klar 2-0 seger av Theodor Grahn och Linus Isaksson. Golden set fick bestämma segraren, och då var det återigen Grahn/Isaksson som kom segrande ur duellen mot 08 Beachvolleys Viktor Jonsson och Markus Ohlsson.

- Det är jättestort, eftersom vi gjorde det som ett lag! Otroligt roligt att spela den här typen av upplägg. Det var lite upp och ner i veckan, lite trögstart i vissa matcher, men nu står vi här som vinnare, och det känns jättebra, säger en glad Theodor Grahn till Slow Down Beachvolleyklubbs succé i SVTs livesändning.

- Det är otroligt kul att kunna avgöra i ett Golden set, där kan hända allt eftersom det bara går till 15 poäng och med vinden. Otroligt kul att vi får stå högst uppe idag, och underbart för vår förening, fortsätter Grahns partner Linus Isaksson.

Slow Down Beachvolleyklubb stod högst uppe på pallen på herrsidan. Foto: Johan Almblad.

På damsidan var det Göteborg BC och 08 Beachvolley Club som radade upp på varsin sida nätet, och där var det 08 Beachvolley Club som fick guldjubla efter seger i båda spelade matcher mot lätt favorittippade Göteborg. Emilia Berg med blott 18 år spelade urstarkt vid sidan av erfarna Sara Cavretti och stod i SVTs livesändning med ett stort leende på läpparna efter matchen:

- Det var kul att spela det här, och ändå lite svettigt trots vind och regn. Sara (Cavretti) spelade mycket bra och då blev jag också lite lugnare.

- Det var väldigt spännande att följa andra matchen vid sidan, och det kändes som att de andra hade allt under kontroll, bra tryck där. Och i vår match hade vi också det, vi är stabila i vinden, vilket var en fördel för oss. Väldigt roligt, och superkul att hela klubben är med på det här SM-guldet, avslutar Sanna Thurin som spelar i lag med tvillingsyster Tina.

Prispallarna i Klubblags-SM ser i sin helhet ut som följer:

Klubblags-SM | Damer
1. 08 Beachvolley Club 1 (Tina Thurin, Sanna Thurin, Sara Cavretti, Emilia Berg)
2. Göteborg BC 1 (Malin Bergholm, Louise Månesköld, Sara Malmström, Hulda Rudberg)
3. Göteborg BC 2 (Juste Derkintyte, Anna Mierzejewska, Ellen Lindqvist, Klara Ribom)
3. Malmö BC (Linnea Neldemo, Guoda Vilké, Aleksandra Borisova, Michaela Eriksson)

Klubblags-SM | Herrar
1. Slow Down Beachvolleyklubb (Linus Isaksson, Theodor Grahn, Fabian Isaksson, Teddie Almblad Engvall)
2. 08 Beachvolley Club (Manne Norman, Viktor Jonsson, Markus Ohlsson, Rasmus Bodén)
3. IK Studenterna i Umeå (Erik Liljestrand, Sven Nord, Björn Berg, Philip Franzon)
3. Göteborg BC (Alexander Annerstedt, Stefan Andreasson, Martin Appelgren, Jakob Tegenrot)

 

LÄNKAR

Startfältet Länk till annan webbplats.
Spelschema & resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats.
Mer info om Klubblags-SM Länk till annan webbplats.
Riksidrottsförbundets officiella sajt för SM-veckan Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Se finalerna på SVTPlay Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bildspel

Foto: Johan Almblad

Fler nyheter

Publicerad: 2024-06-30

Senast uppdaterad: 2024-07-01

Visa fler nyheter

Sponsorer