Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dessa ställer upp i världstourtävlingen i Göteborg

Mellan den 18 – 21 april skrivs svensk beachvolleyhistoria från Beach Center i Göteborg. Då spelas nämligen den första världstourtävlingen i beachvolley i svensk historia och nu vet vi vilka lag som ställer upp.

Den första världstouren på svensk mark inleds den 18 april med kval och pågår fram till den 21 april då vinnare korats. Tävlingen spelas i Beach Center i Göteborg och Svensk Volleyboll arrangerar turneringen tillsammans med Göteborg Beachvolley Club.

- Det är väldigt roligt att vi nu börjar närma oss den historiska världstourtävlingen i Göteborg, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef.

När FIVB nu släppt entry list för den historiska tävlingen i Göteborg hittar vi en hel del namnkunniga svenska lag.

- Tävlingen ser verkligen spännande ut! På damsidan är det fyra svenska lag direkt in i main draw där Yoken/Wahlén är högst rankade av de svenska lagen. Ett nykomponerat lag som nu gör sin andra världsltourtävling tillsammans. Vi ser även Hanna Hellvig som nu alltså tar klivit in bland de stora när hon gör debut i världstoursammanhang. Samtliga svenska lag har möjlighet att slåss om framskjutna placeringar, säger Robert Söderberg, RIG-instruktör och beachvolleyansvarig på volleybollförbundet.

- På herrsidan är det även där fyra svenska lag direkt in i main draw. Bland annat hemmaspelarna Annerstedt/Appelgren som också är ett nytt lag som ser riktigt spännande ut. Sen har vi såklart guldmedaljörerna från fjolårets Ungdoms-OS David Åhman och Jonathan Hellvig som efter ett fantastiskt 2018 nu stöter på en hel del bekanta lag i tävlingen, avslutade Söderberg.

Svenska lag på damsidan:

Main draw
Yoken/Wahlén
Nilsson/Ogren
Thurin/Thurin
Simonsson/Hellvig

Kval
Påhlsson/Dahlgren
Cavretti/Lind

Svenska lag på herrsidan:

Main draw
Appelgren/Annerstedt
Åhman/Hellvig
Simonsson/Herrmann
Jonsson/Tholse (WC)

Kval
Frantzich/Johansson

Här finns fullständiga listor över deltagande damlag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finns fullständiga listor över deltagande herrlag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här kan ni anmäla er till det officiella eventet på Facebook.
Länk till annan webbplats.
Här har GBC samlat all info ni behöver kring mat, boende och andra praktiska saker såväl som spelschema med mera Länk till annan webbplats..
FIVB´s officiella turneringssajt.
Länk till annan webbplats.
CEV’s officiella turneringsajt. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-03-29

Senast uppdaterad: 2019-03-29

Visa fler nyheter

Sponsorer