Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Chans på avancemang för de svenska damerna i OS-kvalet

De svenska damerna spelar OS-kval, även kallat Continental Cup, i Serbien nu i helgen. Efter tre vinster samt en förlust av de två svenska lagen stundar det ett direkt avgörande under söndagen i OS-kvalets första delmoment.

Helgens spel i Continental Cup i Serbien är det första kvalmomentet av tre. För att ta sig till sommarspelen 2020 gäller det att ta sig förbi tre delmoment i kvaltävlingen som avslutas i juni 2020 eller att kvalificera sig utifrån rankingpoäng från världstourtävlingar.

30 graders stekande sol väntade de damlandslaget på plats i Serbien och Sverige lottades mot Albanien i första omgången. Camilla Nilsson och Sofia Ögren gjorde en bra match och vann med 2-0, även Thurins spelade bra och vann sin match med 2-0.

Samtidigt så vann Serbien över Israel i ett avgörande Golden Match med minsta möjliga marginal.

— Vi hade på förhand hoppats på att få utmaningen i finalen om att försöka slå ut Serbien inför hemmapubliken, säger förbundskapten Petter Jonsson.

Camilla och Sofia började starkt mot Serbiens andralag och hade ledningen setet igenom, 21-18. I andra låg man under med 2-6 och 9-12, men lyckades vända och vinna även här med 21-18.

Tvillingarna gick en match mot förstalaget med turneringens bäste spelare, Matic. Det blev till slut 1-2 i förlust, dock med ett imponerande andra set där Sanna och Tina stundtals spelade ut serberna. 

Golden Match

För att avgöra matchen så väljer coacherna ut varsitt lag som ska spela en ny avgörande match. Camilla och Sofia valdes ut medan serberna bytte en spelare och satte ihop en ny konstellation. 

— Camilla och Sofia började riktigt starkt, hade ledningen upp till 18-16, men efter det tappade man lite och Serbien kunde vinna efter ett domslut som kan och bör diskuteras, berättar Jonsson.

Andra set var det dock inget snack och därmed så är Serbien vidare till nästa omgång i OS-kvalet. För Sveriges del så väntar en helt avgörande match mot Albanien eller Israel under söndagen.

Se till och följ Swedish Beach Tour på Instagram Länk till annan webbplats. där tvillingarna Thurin uppdaterar oss direkt på plats! Där kan ni även hålla utkik efter vilka motståndare samt tider som gäller under söndagen.

På den officiella turneringssidan hittar ni även resultat och spelschema. Länk till annan webbplats.


 LANDSLAGSPROGRAM DAMER
1-3 mars: Testläger, Falkenberg.


Andra halvan av mars: Utlandsläger, Fuerteventura 
Maj/juni: Träningsläger som förberedelser inför OS-kval
8-9 juni: OS-kval, Novi Sad, Serbien
November: Testläger, Falköping

Foto: CEV.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-09

Senast uppdaterad: 2019-06-09

Visa fler nyheter

Sponsorer