Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Andersson/Granberg laddar för U20-EM på hemmaplan

Om två veckor startar det första europeiska mästerskapet på svensk mark när U20-EM ska avgöras. Sofia Andersson och Ewelina Granberg är ett av lagen som representerar Sverige och de nyblivna studenterna ser fram emot att få spela på hemmaplan.

Totalt är det sex svenska lag Länk till annan webbplats. som bär den blågula fanan under den sista helgen i juni  i Beach Center i Göteborg och bland dessa hittar vi norrländska duon Sofia Andersson och Ewelina Granberg. Andersson representerar modersklubben Norsjö VBK och Granberg spelar för IKSU.

- Det känns ju extra kul att vi båda kommer från Norrland! Tror det kan gynna vårt samspel eftersom vi känt varandra väldigt länge genom volleybollen, säger Andersson och får medhåll av sin beachpartner;

-  Det ska bli kul att få visa vad vi vikingar går för! Förhoppningsvis sätter vi Norrland på världskartan också, svarade Granberg med ett leende.

Att duon är taggade på det europeiska mästerskapet på hemmaplan rådde det inga tvivel om.

- Det känns helt magiskt att få spela ett EM på hemmaplan! Är supertaggad, sammanfattade Granberg.

Den unga duon kom trea i en challenger i Tylösand nu i helgen och planerar att hinna med ytterligare tävlan innan mästerskapet drar igång.

- Det känns verkligen extra kul att få spela på hemmaplan! Vi har tränat mycket i Falköping tillsammans med de övriga lagen till EM så nivån på träningarna har varit väldigt bra! Vi siktar också på att köra ännu en Challenger ihop för att få spela ihop oss så mycket som möjligt, förklarade Andersson.

Trots att de inte har spelat ihop särskilt mycket har de rollerna på det klara, i alla fall när det gäller scoutverksamheten.

- Jag har en del koll på lagen som har spelat EM tidigare år och vet att det är väldigt många duktiga spelare som kommer vara där! Det ska bli kul att se hur man kan mäta sig med de övriga länder och jag tror ändå att vi har chans att ta oss vidare till slutspelet, säger Andersson medan hennes partner fyller i;

- Jag har i princip noll koll på övriga motståndare så jag låter Sofia sköta taktiken! Ska bli kul att se hur långt vi kan gå.

Det är inte bara ett U20-EM på hemmaplan som stundar för Sofia Andersson och Ewelina Granberg. Den norrländska duon tog dessutom studenten från RIG i Falköping denna vecka. Vi gratulerade och ställde den klassiska frågan om vad som väntar härnäst.

- Tack så mycket! För mig blir det att spendera sommaren hemma med familjen och lägga stor fokus på träning. Vill känna att kroppen är så pigg som möjligt inför nästa säsong som jag ska spela tillsammans med Örebro Volley, svarade Andersson som alltså nyligen kritat på för Elitserietvåan.

- Tack så mycket! I sommar ska jag lira beach och i höst ska jag spela volleyboll i en elitklubb. Avslöjar inte vilken riktigt än haha, svarade Granberg och lämnade oss med en riktig cliffhanger.

U20-EM spelas mellan den 27-30 juni från Beach Center i Göteborg. Sportkanalen kommer att sända delar av mästerskapet Länk till annan webbplats..

 Följ det officiella Facebookevenemanget för senaste nytt om mästerskapet. Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-13

Senast uppdaterad: 2019-06-13

Visa fler nyheter

Sponsorer