Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Färdigspelat i U18-EM för den svenska duon

På grund av sjukdom i sista stund skickade Sverige en nykomponerad duo i form av Hugo Morency och Kasper Benjaminsson till U18-EM. Duon tog sig till slutspel men där tog det stopp under dagen. Robert Söderberg levererar ny rapport från mästerskapet!

Igår kunde vi läsa om hur Sverige tog sig till slutspel i U18-EM. Länk till annan webbplats. Idag är Robert Söderberg tillbaka med ytterligare en rapport från Baden i Österrike och den svenska duon Hugo Morency (Habo WK) och Kasper Benjaminsson (IK Ymer) framfart i mästerskapet.

16-delsfinal Sverige-Lettland 0-2 (12-21,17-21)

Som befarat var det ett duktigt lettiskt lag som Hugo och Kasper ställdes mot i slutspelsomgång 1 i U18 EM. Första set går fort, mycket fort. Letterna är felfria i sin sideout och i egen serve får dom grepp på killarnas anfall gång på gång. Set 1 klart till Lettland. Kasper och Hugo gjorde dock något väldigt viktigt i slutet av första set. Man fortsatte fokusera på det egna spelet trots den jobbiga starten. Det gjorde att sista halvan av setet blev helt jämn sett till spelade poäng. Detta togs med in i andra set som blev helt annorlunda sett ur svenskögon. Stadig sideout där Kasper får bekänna färg ordentligt. Bra servemottagning ger bra lägen för att anfall på andraboll och detta gör Hugo strålande. Han väljer också att vid tre tillfällen hoppassa istället för att anfalla och ger därmed Kasper fri gata att banka ner bollen. När det drar ihop sig efter 15 är dock letterna för stabila. Vinst och avancemang till nästa omgång där Slovenien väntade.

EM är nu över för Hugo och Kasper. Efter att dagen innan avresa till EM fått platsen istället för sjuke Teodor Grahn kommer Kasper in och gör ett riktigt bra EM. Hans power i anfallsspelet sticker ut och orsakade stora hål i motståndarnas försvarsspel. Hugo fick i sin roll fokusera på passningsspelet under långa stunder och använda andrabollen som en anfallsutväg. Hugo har under EM väldigt hög effektivitet på sitt anfallsspel och visar verkligen vilken tävlingsmänniska han är. Bristen på samspel efter att inte spelat särskilt mycket ihop kompenserades med bra grundspel, bra kommunikation under och efter bollarna och framför allt ödmjukhet inför uppgiften. Killarna fortsatte att fokusera på de viktiga nycklarna vi pratat/pratade om när det tog emot. Förmågan att hitta tillbaka till spelet från de stunder när det inte stämmer perfekt fanns där. Tyvärr räckte det inte i dagens match utan nu är det fortsätta med träning/match mot bland annat Norge sista dagen här i Baden som gäller. Full fokus på de bitar som behöver göras snäppet bättre tills vi står inför match igen.

En liten inblick i hur små marginaler det är i denna sport får vi om vi tittar på resultaten från slutspelet under lördagen. Gruppmotståndarna Estland och Spanien vann enkelt sina åttondelar. Estland förlorade sen sin kvart mot starka Slovenien som i sin tur slog ut Lettland i åttondelen. Spanien tog efter sin vinst mot Portugal i åttondelen hand om förstaseedade hemmalaget Österrike. Man fullkomligt pulveriserade hemmakillarna på centrecourten i kvartsfinalen. Ett Österrike som innan kvarten hade radat upp fyra raka vinster.

Hugo återförenas med Theodor Grahn i U20-EM som startar om dryga två veckor. Länk till annan webbplats.

/Robert Söderberg

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-15

Senast uppdaterad: 2019-06-15

Visa fler nyheter

Sponsorer