Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Åhman/Hellvig ställer in U21-VM på grund av skada

Idag skulle David Åhman och Jonatan Hellvig ha spelat sin första match i U21-VM i Thailand. På grund av en skada ställer den svenska duon dock in sin medverkan i mästerskapet.

Förbundskapten Rasmus Jonsson berättade under onsdagsmorgonen att Åhman/Hellvigs medverkan i U21-VM ställdes in på grund av en knäskada på David Åhman.

- Förra veckan fick David en känning i knät på en av våra träningar inför U21-VM. Dagen efter gick han till sjukgymnasten som sa att det inte var någon fara och David tog det lugnt för säkerhets skull medan vi fortsatte förberedelserna för mästerskapet i Thailand. Men på gårdagens träning fick han en mer huggande smärta när han spikade och han kunde inte riktigt trycka ifrån för fullt i försvar, sa förbundskapten Rasmus Jonsson och fortsatte;

- Vi pratade genast med Sveriges Olympiska Kommittés medicinska team och efter långa samtal tog vi beslutet att inte ställa upp i U21-VM.

 En magnetröntgen är nu inplanerad för att avgöra skadans omfattning.

- Det kan röra sig om en liten bristning i patellasenan men vi vet inte tills röntgen är gjord så vi får helt enkelt avvakta och se, sa Jonsson.

U21-VM spelas en vecka innan U20-EM, ett mästerskap som för första gången någonsin spelas på svensk mark när Beach Center i Göteborg öppnar upp dörrarna för några av Europas mest talangfulla beachvolleyspelare.

- Killarna vill självklart spela mästerskapet på hemmaplan men vi kan inte ta ett sådant beslut innan röntgen är gjord och SOK’s medicinska team har uttalat sig, fortsatte förbundskaptenen.

 Den svenska duon, som vann guld på fjolårets Ungdoms-OS i Argentina, är en del av SOK’s talangprogram ”Talang 2022” som riktar sig till unga talanger med sikte på framtida OS och Rasmus Jonsson menar att den långsiktiga satsningen prioriteras högst.

- Som spelare vill man ställa upp i varje tävling som går men vi tar inga beslut som kan äventyra den långsiktiga satsning vi gör tillsammans med SOK. Givetvis vill vi spela U20-EM nästa vecka och den kommande veckan får utvisa om det är möjligt eller inte, avslutar Rasmus Jonsson från Thailand.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-19

Senast uppdaterad: 2019-06-19

Visa fler nyheter

Sponsorer