Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Midsommarhelgen bjuder på Continental Cup för de svenska beachherrarna

I helgen spelas Continental Cup, OS-kvalets första delmoment, för det svenska herrlandslaget i beachvolleyboll. Helgens coach är ingen mindre än Björn Berg och vi pratade med den förra OS-spelaren inför landslagets kvalhelg.

De svenska damerna har redan gjort det och nu hoppas herrarna följa efter. Kvalificera sig från Continental Cup, OS-kvalets första delmoment, det vill säga. I helgen går det första av tre kvalmoment av stapeln för det svenska herrlandslaget i beachvolleyboll. Alexander Annerstedt/Martin Appelgren och Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot ska försöka upprepa de svenska damernas prestation från två helger sedan och vara ett av två lag från sin grupp som går vidare till nästa steg. Till hjälp har de tvåfaldiga Olympiern Björn Berg som coachar från sidlinjen i Schinias i Grekland då förbundskapten Rasmus Jonsson befinner sig i Thailan för U21-VM som dessvärre ställdes in för svensk del efter skada på David Åhman. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Björn Berg är laddad för uppgiften och berättar mer om förutsättningarna.

Du är coach på plats under herrarnas Continental Cup, hur känns det?
-Det är väldigt inspirerande för mig att nu coacha dessa herrlag som jag såklart känner väl. Det är första gången jag är tillbaka i Aten sedan mitt sista OS så det är lite känslosamt dessutom.

OS-kvalet inleds alltså nu lördag till söndag och det är Tholse/Wijk Tegenrot och Annerstedt/ Appelgren som ställer upp för svensk del. Vad har ni för förväntningar på helgen?
-Förutsättningarna är enkla. Vi måste vara ett av de två bästa lagen i denna turnering. Min uppgift är att skapa förberedelse och atmosfär så grabbarna kan prestera på max.

Turkiet, Grekland och Kosovo står för motståndet. Hur bra koll har ni på motståndet?
-Rasmus har försett oss med bra info och vi ska koka ihop strategier som vi tror på.

Vad behöver de två lagen fokusera på för att följa i damernas fotspår och avancera vidare?
-Värmen kommer vara en faktor. Djup sand och över 30 grader. Vi kyler ned oss med is och ser till att hålla vätskebalansen.

Vad blir coach Bergs största uppgift under helgen?
-Min uppgift är att se till att spelarna är förberedda mentalt och fysiskt. Jag fungerar att föreslå gameplan innan match och som ett öga att se tendenser och skeenden under matcherna.

OS-kvalet spelas 22-23 juni från Schinias i Grekland. Vill ni följa herrarnas kvalande närmre? Se till och följ Svensk Volleyboll på Instagram Länk till annan webbplats. där de tar med oss bakom kulisserna under turneringen!

Mer information om tävlingen. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-21

Senast uppdaterad: 2019-06-21

Visa fler nyheter

Sponsorer