Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges herrar vidare till runda två i Continental Cup

På en stekhet strand strax utanför Aten avgjordes i helgen den första rundan i Continental Cup för Sveriges herrar. Tävlingen där en kvalplats till OS står på spel utspelades alltså i ett soligt Grekland, och mycket kom att handla om hemmanationen.

Redan under lördagens första drabbning mötte Sverige två taggade hemmalag. Efter två tuffa tresetare stod de blågula lagen som vinnare och Sverige var klart för en final mot Turkiet. Väl där mötte man tufft motstånd och fick se sig besegrade i två raka set bägge matcherna. Då Grekland klart besegrade Kosovo i sin match på söndagmorgonen stod det klart att Sverige återigen skulle få möta ett Grekland laddat för revansch.

Då ländernas respektive förstalag bestäms utifrån internationell ranking fick både göteborgsduon Appelgren/Annerstedt och det nykomponerade laget Tholse/Wijk Tegenrot spela repriser på lördagens drabbningar.

- Vi var förberedda på att dom skulle ändra sin taktik till idag men istället tycker jag vi lyckades bättre på den punkten, säger tillförordnad coach Björn Berg och fortsätter: Vår grundtaktik satt från dag 1 men vi gjorde några småförändringar i transition-spelet och var bättre förberedda på deras favoritutvägar.

Den som följde matcherna via Team GBC på facebook Länk till annan webbplats. fick se en aktiv coach vid sidlinjen:
- I Continental Cup har man rätt att coacha lite från sidan. Min uppgift är helt enkelt att ge spelarna en tredje synvinkel på vad som händer på plan, se tendenser och ge små råd. Men i den här värmen handlade mycket också om att ge energi och pepp till grabbarna, beskriver Berg.

Och varmt har det verkligen varit. Långt över 30 grader och i djup sand fick de svenska lagen en stor utmaning i att slå hemmalagen i deras eget klimat.
- Det har varit en brutal hetta men killarna har hanterat det på ett bra sätt. Vid varje sidbyte langades det blöta handdukar och svampar för att hela tiden kyla ner kroppen och huvudet, fortsätter Berg.

I slutet av sista matchen blev det några omdiskuterade domslut men när krutröken lagt sig stod det klart att Sverige kvalificerat sig för runda två i OS-kvalet!
- Så starkt att kunna knyta ihop säcken och ta hem matchen trots några domslut emot oss. Det känns superkul att få ha varit med och grabbarna har verkligen levererat, avslutar helgens coach Björn Berg.

Den andra rundan av Continental Cup spelas under 2020 och innan dess får vi följa våra svenska lag på tävlingar runt om i Sverige och på världstouren.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-23

Senast uppdaterad: 2019-06-23

Visa fler nyheter

Sponsorer