Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Åhman missar U20-EM – Molin/Hellvig ställer upp

Knäskadan som gjorde att David Åhman och Jonatan Hellvig fick ställa in förra veckans U21-VM innebär dessvärre även att Åhman missar U20-EM som startar i Göteborg under torsdagen. Gustav Molin ersätter.

Det var när de regerande Ungdoms-OS vinnarna Åhman/Hellvig skulle tävla i U21-VM i Thailand förra veckan som olyckan var framme. I ett träningspass innan avresan fick David Åhman känningar i ett knä och när han senare slog upp skadan på plats i Thailand betydde det att mästerskapet var över för den svenska duon. Med ett stundande U20-EM på hemmaplan fanns det hopp in i det sista att Åhman/Hellvig skulle kunna ställa upp i Beach Center men efter en magnetröntgen står det klart att Åhman inte ställer upp i mästerskapet. Förbundskapten Rasmus Jonsson berättar mer.

- Igår kväll fick vi svaret på Davids MR och han har en bristning i patellasenan och en inflammerad slemsäck i höger knä. Detta utesluter tyvärr spel i U20-EM i Göteborg, säger Jonsson.

Åhman får därmed istället sikta in sig på rehabilitation, något han redan inlett.

- David ska redan i eftermiddag till SOK´s sjukgymnast på Bosön och påbörja sin rehabträning. Vi kommer även göra en plan för hela rehabiliteringen tillsammans med SOK. Det är för tidigt nu att spekulera i hur lång tid det kommer ta innan David är tillbaka fullt ut på planen. Vi har bästa möjliga stöder från SOK´s medicinska team och det känns väldigt tryggt.

Valet kring vem som skulle ersätta Åhman föll på Gustav Molin. En spelare Jonatan Hellvig tidigare spelat med.

- Det blir Gustav Molin som ersätter och ställer upp i U20 tillsammans med Jonatan Hellvig, säger förbundskaptenen och fortsätter;

- Gustav är en kompetent spelare, som passar bra in i den spelidén vi har. De spelade några tävlingar tillsammans förra säsongen med bra prestationer i bland annat Junior-SM-finalen, där de föll på mållinjen mot David Åhman och Joel Andersson.

Totalt är det sex svenska lag som spelar main draw som inleds under torsdagen. För Rasmus Jonsson och de svenska herrarna har vägen fram till hemma-EM inte varit spikrak men det är ett taggat gäng som ser fram emot tävlingsstart.

- Vi har tyvärr haft några skador och sjukdomar på vägen fram, men nu är alla fit for fight. Det viktigaste är våra läromål och att spelarna utvecklas, sedan får vi se hur långt det räcker, avslutade Jonsson.

U20-EM
27 – 30 juni
Beach Center, Göteborg

Följ det officiella Facebookevenemanget för senaste nytt om mästerskapet. Länk till annan webbplats.
CEV’s oficiella hemsida med samtliga lag och information kring spelschema. Länk till annan webbplats.
Vill du se mer från mästerskapet – missa inte att Sportkanalen sänder från centercourt i Beach Center! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-26

Senast uppdaterad: 2019-06-26

Visa fler nyheter

Sponsorer