Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige semifinalklara i U20-EM på hemmaplan - Andersson/Brink imponerar

U20-EM i beachvolley spelas från Beach Center i Göteborg och på lördagskvällen står det klart att Sverige, genom Joel Andersson och Alfred Brink, avancerar till semifinal. Semifinalen spelas under söndagsförmiddagen och Tyskland står för motståndet.

De var obesegrade i gruppspelet och när Israel stod för motståndet i åttondelsfinalen förlängde den svenska duon segersviten. Sedan väntade Lettland i kvartsfinal och efter ett imponerande spel på centercourt i Beach Center så fick även de se sig besegrade av Norsjös Joel Andersson och Engelholms VS Alfred Brink. Den svenska duon avancerar därmed vidare till semifinal.

- Det är riktigt sjukt, skrattade Alfred Brink direkt efter kvartsfinalens slut.

- Det är väl så man ska beskriva det, svarade Joel Andersson med ett skratt.

Publikstödet i Beach Center i Göteborg hjälpte den svenska duons jakt på vinst.

- Det känns fantastiskt. Hur mycket publik som helst som hejar på oss och vi älskar energi, det är det vi lever på så det är så sjukt roligt, säger Andersson.

Spelmässigt menade Andersson och Brink att det var deras starkaste match i mästerskapet.

- Den här matchen var snäppet bättre än Italienmatchen, sa Brink och fick medhåll av sin partner;

- Det var riktigt bra. Det kändes varje gång dem servade att den här bollen tar vi. Så stabilt liksom, man hann inte ens bli nervös.


Alfred Brink, fortfarande tagen av vinsten, sammanfattade;

- Det här var den roligaste matchen jag har spelat.

Semifinalen startar 11:00 under söndagen och sänds av Sportkanalen. Tyskland och Sagstetter/Schneider står för motståndet.

- Vi ska bara gå in och ha det riktigt, riktigt roligt. Två matcher från att ta medalj, det är riktigt häftigt, avslutade Andersson.

Lördagen bjöd dock på fler underhållande svenskmatcher än den från Andersson/Brink. De två svenska sextondelsfinal-lagen, Andersson/Granberg samt Brink/Dahlgren, inledde lördagens slutspel för svensk del.

För andra dagen i rad var det Andersson/Granberg som ställde upp i dagens första match. Denna gång var det Danmark och Windeleff/Mellmølle som väntade på centercourt i Beach Center under morgonen. De lyckades dock inte återupprepa fredagens bragd med att bärga den första svenska vinsten i den första matchen då Danmark visade sig för svåra för den svenska duon. Förlusten i två raka set innebar att det var slutspelat för Andersson/Granberg som istället fick heja på sina svenska lagkamrater från läktaren.


Brink/Dahlgren följde sedan upp med Sveriges andra sextondelsfinal. Den ukrainska duon Khmil/Lazarenko stod för motståndet i en inledningsvis väldigt jämn match. Det första setet slutade 21-19 till Ukrainas favör och den svenska duon tappade därefter momentum. Set nummer två slutade i 21-7 till Ukraina och därmed var det slutspelat även för Filippa Brink och Rebecka Dahlgren.


Hanna Hellvig och Isabell Reffel var, precis som herrarna Andersson/Brink, obesegrade i gruppspelet och hade därför tagit raka vägen till åttondelsfinal under lördagen. Danmarks duo Windeleff/Mellmølle, som slog ut Andersson/Granberg tidigare under dagen, väntade och Hellvig/Reffel segrade i två raka set. Därefter var det

Italiens Scampoli/Nicol, bekanta från världstourtävlingen i Göteborg tidigare i april, som väntade på andra sidan nätet för den svenska duon. Förbundskapten Petter Jonsson uttalade sig innan kvartsfinalen;

- De andra lagen har valt att serva på Issa som har förbättrat servemottagningen genom hela turneringen. Hanna är ett andrabollshot som andra lag är rädda för och i och med Issas förbättrade servemottagning så blir vi svåra att möta.

Han höjde dock ett varningens finger för Italien, som haft med en i tränarstaben vars enda uppgift har varit att scouta de andra lagen.

- Italien spelade ju One Star-tävlingen här tidigare och mötte några svenska lag då så vi har lite koll på dem. Men de kommer att vara välscoutade också så det blir en tuff match.

Det skulle bli tufft för de svenska damerna under den gassande solen på lördagseftermiddagen. Första setet slutade 21-15 till Italien och när den svenska duon inte riktigt orkade hela vägen i setet därefter skrevs det till 21-14 till ett Italien som därmed avancerade vidare. Reffel/Hellvig, som spelade den första gemensamma turneringen nu här i U20-EM, hade därmed spelat klart i mästerskapet. En kvartsfinalplats i ett U20-EM var för övrigt tangerat rekordnotering för ett svenskt damlag.


Efter de svenska damerna var det alltså Joel Andersson och Alfred Brinks tur att stiga in på centercourt och de svenska herrarna såg till att Sverige-ramsorna får fortsätta ljuda över Beach Center ytterligare en dag. 11:00 är det dags för semifinal i U20-EM och Sverige är fortfarande med i kampen om de ädla medaljerna.

Samtliga semifinaler under söndagen

HERR
11:00 Andersson/Brink SWE vs. Sagstetter/Schneider GER                                      12:00 Siapanis/Savvides CYP vs. de Groot/Immers NED

DAM
10:00 Álvarez M/Moreno ESP vs. Bocharova/Voronina RUS                                      09:00 Scampoli/Nicol ITA vs.  Schoon/van Driel, E. NED

Finalerna startar 15:00 (dam) samt 16:00 (herr).

Här hittar ni spelschema och resultatrapportering för samtliga lag.
Länk till annan webbplats.
Nyheter om samtliga medverkande lag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här hittas TV-tablån för Sportkanalen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Övriga matcher streamas även på Eurovolley TV. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Johanna Svensson/CEV.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-29

Senast uppdaterad: 2019-06-29

Visa fler nyheter

Sponsorer