Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U20-EM: Åhman/Hellvig & Reffel/Brink till Tjeckien

10-13 september avgörs U20-EM i beachvolley i Brno, Tjeckien. En svensk delegation med två lag och två ledare gör sig redo för mästerskapet!

De blågula representanterna på damsidan utgörs av Filippa Brink (Engelholms VS) och Isabelle Reffel (Lidingö SK), avgångsstudenter från Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium (RIG) i våras, som coachas av Robert Söderberg, förbundskapten ungdom och instruktör vid RIG.

- Vi har en bra känsla inför mästerskapet! Vi är taggade, har sett fram emot detta ett bra tag och laddat upp genom att träna både i Falköping med RIG-elever och i Södertälje med 08 Beachvolley Club vilket har varit väldigt givande, säger Filippa och Isabelle till volleyboll.se.

Brink/Reffel kommer till mästerskapet med ett starkt Beachvolley-SM i ryggen. Duon spelade hem Junior-SM-guldet och lade dessutom beslag på ett brons i seniorklassen. Nu ska de mäta krafterna med jämnåriga spelare av högsta internationella klass.

- Eftersom vi inte har så bra koll på de andra ländernas lag är vårt mål mest att gå in och ge järnet, att fokusera på vårt spel och göra det vi tränat på, fortsätter Brink/Reffel.

"Siktar på guld!"

På herrsidan är det David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK), coachade av förbundskapten Rasmus Jonsson, som är med och gör upp om mästartiteln.

Med ett Senior-SM-guld och en alldeles färsk, historisk världstourseger i bagaget kommer duon till mästerskapet med höga målsättningar. Att det hela avgörs i Brno, Tjeckien, gör inte saken sämre. Det var nämligen här som deras beachvolleykarriärer tog fart på allvar för drygt två år sedan, när de spelade hem guldet i U18-EM.

Åhman inför mästerskapet:
- Känslan är väldigt bra! Vi har fått en utmärkt uppladdning - först med WT-vinsten i Frankrike där vi fick många tuffa matcher, och sedan med ett träningsläger i Stockholm med andra unga svenska beachvolleytalanger.

Hellvig, före detta student vid RIG, om målsättningen:
- Vi siktar absolut mot guld! För att nå dit gäller det att i varje match ska kunna slappna av och våga spela vårt spel med mycket andrabollar och hopp-pass. Om vi gör det så kan vi gå långt i turneringen.

Upplägg och streaming

U20-EM samlar 64 (32 dam + 32 herr) av Europas bästa lag med spelare under 20 år. Mästerskapet inleds med en gruppspelfas, torsdag och fredag, där var och en av de totalt åtta damgrupperna och åtta herrgrupperna består av fyra lag. Därefter fortsätter turneringen med slutspel på lördag, samt semifinal- och medaljmatcher på söndag.

Söndagens matcher livestreamas via eurovolley.tv! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ händelseutvecklingen via den officiella turneringssajten på CEV.eu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt via Svensk volleybolls Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och konto på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där vi levererar dagliga uppdateringar.

Heja Sverige!

Om U20-EM
Plats: Brno, Tjeckien
Datum: 10-13 september
Sveriges representanter:
• Filippa Brink (Engelholms VS) och Isabelle Reffel (Lidingö SK)
• David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK)
Coacher: Robert Söderberg (damer) och Rasmus Jonsson (herrar)
Länk till officiell turneringssida (CEV.eu)! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-09-09

Senast uppdaterad: 2020-09-09

Visa fler nyheter

Sponsorer