Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jonatan Hellvig tilldelas Elitidrottsstipendiet

Idag blev det officiellt! Beachvolleylöftet Jonatan Hellvig är en av totalt 60 elitidrottare som får motta Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2020/21.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Svenska Spels stöd ger möjlighet för 60 idrottare att få ett stipendium på 50 000 kronor vardera.

Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.

Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan 2021.

Jonatan Hellvig (Lidingö SK) gick nyligen ut från Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping och är landslagsspelare i beachvolley. Tillsammans med radarpartnern David Åhman har han de senaste åren skördat stora framgångar i sanden.

Duon ingår i SOK-programmet Topp och Talang och har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. 2018 var det stora genombrottsåret, med U18-EM-guld, Ungdoms-OS-guld och Lilla Bragdguldet. Under 2019 tog de som 17-åringar steget ut på den största av beachvolleyscener, FIVB World Tour, och framgångarna lät inte vänta på sig. Under hösten 2019 spelade de nämligen hem ett historiskt brons i Doha och säkrade därmed Sveriges första herrmedalj i världstoursammanhang.

Under 2020 har utvecklingen bevisligen fortsatt i rätt riktning, trots pågående coronapandemi. Eller vad sägs om SM-guld på Tylösand i början av augusti, ett historiskt första World Tour-guld i Montpellier, Frankrike, senare samma månad, samt U20-EM-guld i Brno, Tjeckien i september?

Vi gratulerar vår nyblivne stipendiat!

Läs mer:
Stipendium till 60 idrottare i 35 idrotter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om Elitidrottsstipendiet Öppnas i nytt fönster.


Foto: FIVB

Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-07

Senast uppdaterad: 2020-10-07

Visa fler nyheter

Sponsorer