Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Continental Cup: Segermatcher mot både Tjeckien och Finland – ändå åkte Sverige ut

Historien upprepade sig under fredagens Continental Cup i Madrid. ”Äpplet” och ”Herrmann” vann båda sina inledande matcher mot Tjeckien respektive Finland – men föll sedan på målsnöret i ”Golden Match” mot båda länderna.

Sveriges herrar hade en intressant dag i Continental Cup i Madrid, Spanien. I poolspelet väntade Tjeckien på dagen och Finland på kvällen.

De båda matcherna hade stora likheter:

För det första: Linus Tholse/Jakob Wijk Tegenrot spelade de respektive förstamatcherna och gjorde allt bättre ifrån sig, men fick nöja sig med att bara vara nära i sista matchen mot Finlands ettor Siren/Nurminen. Svenskarna hade ledningen i båda seten, men i slutet var det finnarna som tog några poäng i rad och vann med 21-19, 21-19.

– Det här är de första matcherna vi spelat ute i år. Jakob kom direkt från SM-finalen inomhus, men vi gjorde allt vi kunde på den här korta tiden, berättar Linus Tholse.

För det andra: I de båda andramatcherna spelade Sveriges förstaseedade lag Martin Appelgren/Alexander Herrmann – och vann båda.

– Speciellt den första matchen mot tjeckerna är vi väldigt nöjda med, berättar Alexander Herrmann, efter 16-21, 21-16, 15-10 mot Dumek/Bercik.

Segern mot Finlands Piippo/Pulkkinen präglades mer av kamp där svenskarna vann med 15-11 i tredje.

För det tredje: ”Äpplet” och ”Herrmann” valdes i båda landskamperna ut av coachen Björn Berg att spela ”Golden Match” – men där blev det respass i båda.

Perusic/Schweiner från Tjeckien tillhör toppskiktet i Europa och vann klart. På kvällen mot finska Siren/Nurminen blev det lite jämnare, men fjärde matchen för dagen i värmen och den djupa sanden tog ut sin rätt till slut.

– Vi hade en gameplan, men orkade inte riktigt genomföra den fullt ut. Sett över hela dagen är vi nöjda, men vi hade velat orka lite mer på slutet, säger Herrmann.

Coachen Björn Berg:

– Det var fantastiskt med två jämna matcher idag där vi tog en seger i varje, men det märktes också att mot de bästa lagen fick vi slita hårt för varje poäng vi tog. Finnarna var förvånansvärt bollsäkra och vi räckte inte till, helt enkelt, säger han.

Förlusterna innebär att Sverige kom sist i gruppen och därmed är den sista strimman hopp om ett OS i Tokyo helt borta.

Dock återstår en match i turneringen för Sverige – den om 7:e plats. Det blir Norge som ställs på andra sidan nätet under lördagen.

Efter ett positivt covidtest på världsspelaren Anders Mol tvingades Norge byta ut spelarna till en annan uppsättning, nu istället med lillebror Markus Mol i spelsen. Matchen mot Norge inleds med Appelgren/Herrman mot Lökken/Henriksveen kl 14.30 följt av Tholse/Tegenrot mot Mol/Ringöen kl 15.20.

Resultaten i Continental Cup finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Det svenska herrlandslaget i beachvolley, i en dunkel restauranglokal med med munskydd, lagom roade efter fredagens två 1-2-förluster i Continental Cup i Madrid. Linus Tholse, Martin Appelgren, Alexander Herrmann, Jakob Wijk Tegenrot och coachen Björn Berg.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-07

Senast uppdaterad: 2021-05-07

Visa fler nyheter

Sponsorer