Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U22-EM: Åhman/Hellvig slog tyska topplaget – klara för 1/8-finalen

David Åhman och Jonatan Hellvig gjorde strålande insatser i fredagens båda matcher i beachvolleyns U22-EM som spelas i Baden, Österrike. En programenlig seger mot Finland följdes upp med en riktig skalp mot Tyskland. Slutspel lördag kl 14.50 nästa!

Gruppseger för de svenska juniorhjältarna var ingen självklarhet med tanke på att det tyska stjärnlaget Schneider/Pfretzschner fanns där.

Men så blev det.

– Davids servemottagning var fantastiskt bra och gjorde det lätt för mig att gå på andraboll, berättar Jonatan Hellvig efter segern över Tyskland.

Fredagen inleddes annars med en komfortabel seger över Finlands Hernandez/Pennanen med 21-12, 21-12.

Det betydde att avslutningen mot tyskarna skulle avgöra vem som skulle bli gruppetta – en mycket attraktiv placering eftersom det vinnande laget dels slipper spela 1/16-finalen och dessutom i 1/8-delen får möta en annan grupptvåa eller trea istället för en annan gruppsegrare.

Svenskarna spelade strålande i första set och vann med 21-12. Andra set var jämnt fram till slutet där Jonatan plockade fram ett imponerande och lika avgörande block. Setet slutade 21-19.

– I andra set servade vi lite för lätt på Schneider och fick inte samma press på honom, men när det gällde i slutet klev Jonatan fram med ett bra block, berättar landslagscoachen Rasmus Jonsson.

Totalt sett var det ändå en mycket habil match av Åhman/Hellvig.

– Vår side-out var mycket bra och speciellt anfallet. Jonatan gick på nio andrabollar och dödade åtta av dem vilket är fantastiska siffror. Tyskarna hade svårt att komma åt vår andraboll och det var Davids servemottagning som bäddade för det, fortsätter Rasmus.

Under lördagen inleds slutspelet i form av singeleliminering. Vinna eller försvinna gäller från och med nu.

I 1/8-finalen, vars starttid är satt till 14.50, får det svenska laget möta vinnaren mellan Pedrosa/Campos, Portugal, och Aye/Altwies, Frankrike. De båda lagen möts i 1/16-finalen som spelas tidigare under lördagen.

Streaming från U22-EM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Resultat och spelschema

 i U22-EM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-14

Senast uppdaterad: 2021-05-14

Visa fler nyheter

Sponsorer