Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Pallplats till Åhman/Hellvig i Prag

Sveriges 19-åriga beachvolleystjärnskott David Åhman och Jonatan Hellvig spelade under söndagseftermiddagen hem en pallplats när de blev trea på World Tour 2-star i Prag.

Matchen om 3:e pris mot Abell/Brinck, Danmark, gick till skiljeset, men väl där var det bara blågult på banan. Ledningen var uppe i 10-2 innan danskarna snyggade till siffrorna på slutet.

Åhman/Hellvig vann till slut med 21-17, 19-21, 15-8.
– I tredje set spelade vi felfritt och gav inte danskarna någon chans. Mot Danmark hade vi fantastiskt resultat på vårt andrabollsanfall, men i de två första seten missade vi för mycket på tredjebollsattackerna. berättar coachen och förbundskaptenen Rasmus Jonsson.

David och Jonatan inledde tävlingen med gruppseger, även om gruppfinalen i det förenklade poolspelet satt långt inne. Det krävdes 17-15 i skiljeset för att besegra Dziadkou/Piatruschka från Belarus. I kvartsfinalen under lördagseftermiddagen vann svenskarna i två raka set, 21-16, 24-22, över Metral/Haussener, Schweiz.

I semifinalen tidigare under söndagen dagen fick svenskarna chansen att möta hemmalaget Perusic/Schweiner som är ett topp-10-lag i världen.
– Det är helt underbart med en svensk medalj på den här nivån på World Tour, säger Rasmus.

Det här var David och Jonatans tredje pallplats på FIVB World Tour - och den första på den tvåstjärniga nivån.

LÄNKAR
Officiell turneringssajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-08-22

Senast uppdaterad: 2021-08-22

Visa fler nyheter

Sponsorer