Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jacob och Erik öppnade med seger i U18-EM

Se det som en fortsättning på framgångarna för svensk volleyboll. När U18-EM i beachvolley inleddes på torsdagen vann Ask/Hölting Nilsson sin premiärmatch över Grekland medan Saxne/Johansson förlorade mot Polen men vann över Kroatien.

Sverige representeras i U18-EM av ett damlag (Emila Saxne/Frida Johansson) och ett herrlag (Erik Ask/Jacob Hölting Nilsson).

Trots en hel del premiärnerver spelade Erik, Västerås Volleybollklubb, och Jacob, Ystad Volleybollklubb, riktigt bra och lyckade slå Grekland i den första gruppspelsmatchen. Setsiffrorna skrevs till 21-16, 21-18 till de svenska talangerna.

 

– Vi spelade riktigt tight med få misstag, men framförallt satte vi press genom att springa på alla bollar i försvar. Vi visade motståndarna att vi aldrig gav upp och tog mycket fina poäng genom fint försvarsspel. Dessutom fungerade blocket mycket bra, säger Erik Ask efter matchen – hans första i internationella mästerskapssammanhang.

 

– Vi fick ihop samspelet och snacket mellan oss vilket är jätteviktigt, Vi hade kul och visade det på planen genom att fira varje boll, menar Jacob.

Andra matchen i gruppen går mot Kroatien och spelas under fredagen med beräknad matchstart 09.50.

För tjejerna Emila Saxne och Frida Johansson började den första matchen mot Polen med förlust, trots ett mycket jämnt andra set.

 

Polen brukar komma med bra lag i de här sammanhangen, i det här fallet Kielak/Ciezkowska, så de svenska tjejerna ska verkligen stå rakryggade efter den polska 21-11, 24-22-segern.

I den andra gruppspelsmatchen väntade Lettlands Konstantinova/Kalvane under torsdagskvällen. Där kom första segern för svenskorna genom 21-12, 19-21, 15-11.

Tredje och sista matchen i gruppen spelas mot Bradatan/Hododi, Rumänien, och inleds preliminärt kl 14.50 på fredagen.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-09-02

Senast uppdaterad: 2021-09-02

Visa fler nyheter

Sponsorer