Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U18-EM: Svenska framgångar i Ljubljanas EM-sand

Volleyframgångarna fortsätter. Båda de svenska lagen nådde slutspel när U18-EM i beachvolley avgjordes i Ljubljana, Slovenien, gångna veckan.

På flicksidan representerades Sverige av Emilia Saxne (Kronan VBK) och Frida Johansson (Ljungby VBK), coachade av RIG-instruktören Robert Söderberg. Duon tog sig vidare från det inledande gruppspelet efter seger mot Lettland och förluster mot Polen och Rumänien. I den första utslagsrundan blev det dock respass mot Cypern som avgick med segern i en stentuff och välspelad tresetare (21-13, 17-21, 12-15). Saxne/Johansson slutade därmed på delad 17:e plats.

Bland pojkarna var det Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK) och Erik Ask (Västerås VK) som försvarade de blågula färgerna tillsammans med förbundskapten Rasmus Jonsson. Gruppspelet renderade i en andraplats efter segrar mot Grekland och Kroatien samt en förlust i skiljeset mot gruppvinnande Estland. I den första slutsomgången blev det sedan klar 2-0-seger mot Cypern (21-11, 21-15), innan det tog stopp i åttondelsfinalen mot Belgien (15-21, 19-21). Hölting Nilsson/Ask blev därmed nia i mästerskapet.

Ryssland och Schweiz fick ställa sig högst upp på pallen på flick- respektive pojksidan när tävlingarna avslutades under söndagen. Den unga svenska EM-delegationen som har framtiden för sig åkte hem med mersmak och många erfarenheter och lärdomar rikare. Vi tackar spelarna och ledarna för deras insatser och skickar även beröm till medföljande supportrar som stöttade och hejade genom turneringens gång.

LÄNKAR
Officiell turneringssajt U18-EM flickor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Officiell turneringssajt U18-EM pojkar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-09-06

Senast uppdaterad: 2021-09-06

Visa fler nyheter

Sponsorer