Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

World Tour: Åhman/Hellvig kan slå sitt rekord ikväll

David Åhman och Jonatan Hellvig är på väg att överträffa sig själva igen. Efter 2-0-segern över Brasilien sent på torsdagskvällen kan de ikväll gå till kvartsfinal på World Tour 4-star. Här guidas du till sändningen och allt du behöver veta.

När beachvolleyns World Tour 4-star i Itapema, Brasilien, inleddes under torsdagen var det med två raka segrar för svenskarna i det förenklade poolspelet.

Åhman/Hellvig, Sverige - Hannibal/Cairus, Uruguay
2-0 (21-11, 21-13)

Åhman/Hellvig, Sverige – Arthur/Pedro Solberg, Brasilien
2-0 (21-17, 21-16)

Sverige vann därmed gruppen och är klara för åttondelsfinal medan tvåorna och treorna först måste spela sextondelsfinal.

Segern över Brasilien var särdeles imponerande. Matchen spelades på centercourten inför en till början entusiastisk hemmapublik.

– Det var helt fantastiskt att kunna slå Brasilien på centercourten i Brasilien. Publiken var väldigt högljudda i början på matchen men de tystnade ju längre matchen led, berätter David Åhman.

– Vår sideout var helt suverän och i våra två matcher i gruppen blev vi inte nerblockade en enda gång. Sen tar vi upp väldigt mycket i försvar också, säger lagets coach Rasmus Jonsson.

Åhman/Hellvig har tidigare, bland mycket annat, vunnit en World Tour 1-star. Beachvolleyns högsta nivå där världseliten spelar är World Tour 4- och 5-star. Svenskarna har tidigare som bästa resultat där en 9:e-plats från World Tour 4-star i Cancun, Mexiko, i våras.

En seger i nästa match skulle innebära kvartsfinal och en plats bland de åtta bästa – och därmed nytt personligt rekord i lagets fantastiska utvecklingsresa.

Matchen spelas med start kl 23.00 sen fredagskväll svensk tid. Motståndare blir vinnaren i matchen mellan Berntsen/Mol, Norge, och Budinger/Field, USA. (Norge-USA startar 18.00 på fredagskvällen).

– Vi slog Mol/Berntsen i världstouren i Ostrava tidigare i år, men hade fem matchbollar mot oss. Det kommer bli en tuff match och det gäller att vi är oerhört ödmjuka inför uppgiften och verkligen gör jobbet fullt ut, säger Jonsson.

Uppdatering: Det blir Budinger/Field, USA, som svenskarna möter i åttondelsfinalen. Amerikanerna vann med 2-0 över norrmännen under den tidiga fredagskvällen. (Slut uppdatering.)

– Åttondelsfinalen är ju vårt tangerade bästa resultat på högsta nivån av världstouren. Men vi vill mer och ska fortsätta spela vårt snabba spel så mycket som möjligt ikväll, säger Jonatan Hellvig.

Guide till World Tour 4-star i Itapema, Brasilien:

Schema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Livestreaming finns på Beach Volleyball Worlds YouTube-kanal här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Åhman/Hellvig - Budinger/Field spelas kl 23.00.

Segermatchen över Arthur/Pedro Solberg, Brasilien, finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Matchen börjar 01:54:00 in i klippet.

SVT skriver om Åhman/Hellvigs framfart här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Fler nyheter

Publicerad: 2021-11-12

Senast uppdaterad: 2021-11-12

Visa fler nyheter

Sponsorer