Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

World Tour: Ny milstolpe passerad efter seger mot USA

Svenska duon Åhman/Hellvig klättrade natten mot lördag svensk tid till en ny högstapunkt på deras bestigning av beachvolleyberget. Efter seger mot USA väntar kvartsfinal på lördagen 15:00 svensk tid. "Det här längtar vi efter", säger Jonatan Hellvig.

Det blev seger med 2-0 i set (21-18, 21-19) mot Troy Field/Chase Budinger från USA när Åhman/Hellvigs åttondelsfinal spelades så sent på fredagskvällen att den inte var klar förrän vid midnatt svensk tid.

Vårt servemottagningsanfall var återigen riktigt bra. Amerikanerna var väldigt bra i anfall, så vi hade svårt att försvara oss mot dem. Men vi var starka på slutet av seten och det avgjorde, säger Rasmus Jonsson, landslagscoachen som är med på plats i Brasilien.

Det är i orten Itapema som årets sista World Tour av den här digniteten spelas. Efter poolspelet, där svenskarna slog värdnationens Arthur/Pedro Solberg, slapp svenskarna i kraft av gruppsegrare att spela sextondelsfinal.

Det var i åttondelen som Troy Field och det förra basketproffset och NBA-spelaren Chase Budinger stod på andra sidan nätet i en match som gällde nytt rekord för de svenska beachvolleystjärnorna. Som bäst har de tidigare varit i åttondelsfinal i en World Tour 4-star.

– USA var bra och vi fick slita ordentligt. Det var helt underbart att kunna slå dem till slut, säger David Åhman.

– Segern innebär att vi är framme i kvartsfinal för första gången på högsta nivån av världstouren. Imorgon möter vi Brasilien om en plats i semin och det är de här matcherna som vi längtar efter när vi tränar dag in och dag ut, säger Jonatan Hellvig.

Vitor Felipe/Renato heter kvartsfinalmotståndarna som i sin åttondel besegrade sina landsmän Arthur/Pedro Solberg, som svenskarna slog i gruppen, med 2-1 (21-15, 19-21, 15-10).

Tid för matchstart är 15:00 svensk tid på bana 2.

Spelschema och resultat för World Tour 4-star i Itapema finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

World Tour 4-star i Itapema streamas på Beach Volleyball Worlds YouTube-kanal här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2021-11-12

Senast uppdaterad: 2021-11-12

Visa fler nyheter

Sponsorer