Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U21-VM: Åhman/Hellvig klara för semifinal

Spel om medaljerna blir det efter segrar mot Schweiz och Thailand under den tidiga lördagsmorgonen. David Åhman och Jonatan Hellvig är därmed i semifinal i U21-VM i beachvolley. "Det här ska bli superkul", säger David Åhman.

I nattens åttondelsfinal vann Åhman/Hellvig först över Dillier/Colomb, Schweiz, med 21-17, 21-19.

– Skönt med seger även om prestationen var lite upp och ner. Vi har ganska kort tid före kvartsfinalen, så återhmätningen nu blir väldig viktig, sa coachen Rasmus Jonsson då.

Uppenbarligen lyckades svenskarna bra med det. I kvartsfinalen gjorde David och Jonatan processen kort med hemmafavoriterna Netitorn/Wachirawit, Thailand, som så sent som förra veckan tog silver i U19-VM som spelades på samma plats som pågående U21-VM – i Phuket, Thailand.

Åhman/Hellvig vann med 21-11, 21-14.

– Vår taktik i kvartsfinalen var att hela tiden gå högt i anfallet för att sträcka upp den ganska kortvuxna thailändska blockaren. Det utförde vi riktigt bra matchen igenom. Sen var David grym i försvar och visade upp hur bra han kan vara i anfall, säger Jonsson på plats i Thailand.Det innebär att svenskarna spelar semifinal natten till söndag, med start 04.00 svensk tid. 

– Så jäkla gött med semifinal i VM! Vi spelade verkligen upp oss i kvartsfinalen och det ska bli superkul att spela om medaljer imorgon, säger David Åhman.

I semifinalen blir det returmatch mot Sepka/Semerad, Tjeckien, som Sverige mötte i gruppen. Den matchen, som spelades i torsdags, vann Åhman/Hellvig med 21-15, 21-18.
Tjeckerna har sedan gått obesegrade och vann sin kvartsfinal över Aravena/Iglesias, Chile, med 21-19, 21-14.

Även Sepka/Semerad spelade U19-VM förra veckan och var det lag som kom närmast att besegra de numera unga världsmästarna Rotar/Canet, Frankrike, som gick igenom U19-VM utan setförlust. Fransmännen slog tjeckerna i kvartsfinalen efter två tuffa set: 24-22, 25-23.

I den andra semifinalen spelar Veretiuk/Arkhipov, Ryssland, som svenskarna också vann mot i sin grupp.

---

Guide så här följer du spelet om medaljerna i U21-VM:

Semifinaler och final direktsänds på YouTube-kanalen Beach Volleyball World här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spelchema, resultat och statistik finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

---

Spelschemat(natt mot söndag svensk tid)

Semifinaler:
03.00 Veretiuk/Arkhipov, Ryssland - Dal Corso/Viscovich, Italien
04.00 Åhman/Hellvig, Sverige - Sepka/Semerad, Tjeckien

Match om 3:e pris: 07.00
Final: 08.15

---

Fler framgångar i svensk volleyboll: Nu i helgen följer du Isabelle Haak i klubblags-VM här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-12-18

Senast uppdaterad: 2021-12-18

Visa fler nyheter

Sponsorer