Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

King Of The Court: Ny guldboll för Åhman/Hellvig, nu i semi

Även den andra dagen slutade med seger i gruppen för Åhman/Hellvig, vilket betyder spel i semifinalsrundan under fredagen. ”Kul att kunna vinna guldbollen idag igen”, säger Jonatan Hellvig. Thurin/Thurin fick en tuff start och får spela återkval.

För Tina och Sanna Thurin blev det fjärde plats i sin grupp. Ett lag fick förhinder så gruppen  fick spelas med fyra lag istället för normala fem. De svenska tjejerna får nu spela återkval.

– Vi kom över till kingsidan flera gånger men väl där lyckades vi inte sideouta. Ny chans idag när vi fightas om en semifinalplats med länderna Spanien, Frankrike, Slovakien/Tjeckien. Vi är taggade, säger Tina Thurin.

Thurin spelar

 igen 14:10 svensk tid under fredagen.


Sanna Thurin under King Of The Court i Doha. Foto: Pim Waslander

David Åhman och Jonatan Hellvig upprepade bedriften från första dagen, det vill säga vann gruppen efter seger i den avgörande tredje omgången.– Idag var prestationen betydligt bättre än igår. Servemottagningsanfallet var den stora skillnaden och det är skönt att det har lossnat på riktigt, säger coachen Rasmus Jonsson.

Guldboll går till vinnaren i gruppen och betyder att man kan använda den när man förlorar en boll i nästa runda. Den bollen blir då en så kallad ”wash” vilket betyder att ingen får poäng. David och Jonatan använde sin guldboll från igår i dagens spel, och kan använda den nya guldbollen i semifinalspelet under fredagen.

– Vi spelade bättre och mycket jämnare idag än igår. Det blir så kul att spela när man får vara på kungsidan så vi hoppas kunna fortsätta i den här takten i semifinalen imorgon, säger Jonatan Hellvig.

Åhman/Hellvig spelar sin semifinalrunda 16:50 under fredagen.

Det är King Of The Court-finalen som spelas i Doha, Qatar. King Of The Court är en annorlunda och snabbare spelform än den vanliga, och står helt utanför det ordinarie rankingsystemet.

I Doha spelas nu finalen för 2021:s tour där deltävlingar tidigare spelats i Hamburg, Tyskland, och Utrecht, Nederländerna. Åhman/Hellvig deltog inte i Hamburg, men vann deltävlingen i Utrecht i augusti.


Resultat och spelschema finns

här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

.Viaplay sänder King Of The Court-finalen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tävlingen streamas också på YouTube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Tiderna är lokala. Start 16:50 svensk tid.


Jonatan Hellvig passar under första dagens spel av King Of The Court-finalen i Doha. Foto: Pim Waslander

Fler nyheter

Publicerad: 2022-01-06

Senast uppdaterad: 2022-01-06

Visa fler nyheter

Sponsorer