Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Åhman/Hellvig vann sin första titel!

David Åhman/Jonatan Hellvig gjorde det. De vann sin första titel i världselitsammanhang bland seniorer. "Fantastiskt", säger Hellvig direkt efter finalsegern sent på söndagskvällen.

Beach Pro Tour Challenge
Kusadasi, Turkiet
Final: Åhman/Hellvig, Sverige – McHugh/Burnett, Australien
2-1 (19-21, 21-18, 15-12)

Direkt efter finalen blev svenskarna intervjuade på centercourten:

– Fantastiskt, säger Hellvig.

– Det känns underbart. Publiken var härlig. Det var så roligt att spela här, vi vill verkligen komma tillbaka igen, säger David Åhman.

I finalen vände svenskarna underläge efter första set till seger.

– Vi gör en riktigt bra prestation och spelar oerhört moget. Australien gör ingen dålig match och ändå slår vi dem. Vi började trevande i anfall, lite passiva och för mycket miss. Trots det förlorar vi setet med bara 21-19. Från andra set och framåt är anfallet riktigt bra och det ger utdelning. Vi har svårt att stoppa Paul Burnett, men byter i tredje till Chris McHugh som vi får bättre stopp på, säger coach Rasmus Jonsson.

Tävlingen slutade med sex raka vinster för Åhman/Hellvig.

– Det känns helt fantastiskt. Under alla åren jag har sysslat med beachvolley så har man bara kunnat drömma om Sverige skulle stå överst på pallen på Världstouren. Och nu händer det, säger Jonsson.Under tävlingens gång har Åhman/Hellvig dessutom passat på att bli klara för VM som spelas i Rom, Italien, i juni.

– Vi tagit ytterligare steg och mognat till lite. Killarna är inte så snälla längre. Även när det går mindre bra så hänger de i hela tiden. Snart börjar folk fatta att vi gör lite mer är bara hopp-passa. Måste vara bra på andra saker också för att lyckas på den här nivån, säger lagets spelutvecklare Anders Kristiansson.


Resultaten i tävlingen finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-22

Senast uppdaterad: 2022-05-22

Visa fler nyheter

Sponsorer