Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Pro Beach Tour: Åhman/Hellvig är i final!

David Åhman/Jonatan Hellvig slår rekord på löpande band. Seger över Wickler/Ehlers, Tyskland, under eftermiddagen innebär att de spelar final under söndagskvällen. "Vi ska ge allt i finalen!" säger Hellvig.

I det nya systemets näst högsta tävling, Beach Pro Tour Challenge, vilket trots allt innebär uteslutande världselitlag, har Åhman/Hellvig gått till final. Det är Sveriges bästa resultat någonsin på motsvarande nivå.

2-0 (21-19, 21-19) slutade semifinalen mot Tyskland.

– Så kul att vi kunde vinna semin. Det var inte en fläckfri insats men vi lyckades ändå ta det i två set, säger Jonatan Hellvig.

– Tyskarna försökte störa vårt snabba anfallsspel med oerhörd tuff servepress. De lyckades på så sätt att vi inte fick fram servemottagningen som vi brukar men samtidigt gjorde servepressen att de missade oerhört mycket serve. Vårt block/försvar var bra, men vårt servemottningsanfall var ganska dåligt. Men stort att kunna vinna mot vice världsmästaren utan att spela helt på topp, säger förbundskapten Rasmus Jonsson och syftar på att Wickler tog silver i senaste VM.

I Kusadasi, Turkiet, har svenskarna nu vunnit fem raka matcher i main draw och har en kvar – finalen mot McHugh/Burnett, Australien.

– Nu ska vi ge allt vi har i finalen ikväll, säger Hellvig.

I kväll, söndag 21.00 svensk tid, möter Sverige McHugh/Burnett, Australien, som vann sin semifinal över Carambula/Rossi, Italien, med 2-0 (21-18, 23-21).

Finalen streamas på VolleyballWorld här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Spelschema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Champions League-finalen

 (volleyboll)
Ljubljana, Slovenien
Söndag 22 maj
18.00: Vakifbank Istanbul – Imoco Conegliano
Med Isabelle Haak, Vakifbank.

Finalen streamas på EurovolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-22

Senast uppdaterad: 2022-05-22

Visa fler nyheter

Sponsorer