Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley: Hellvig skadad, missar VM. Åhman/Nilsson spelar U22-EM.

Åhman/Hellvig missar Beachvolley-VM i Rom. Det är Jonatan Hellvig som har skadat handen. En snabb rockad betyder att David Åhman istället spelar U22-EM med Jacob Hölting Nilsson.

Oturen var framme på den sista träningen inför Beachvolley-VM i Rom, Italien. En kastvind tog bollen i ett hopp-pass vilket tvingade passaren David Åhman att sträcka sig bakåt och han kompenserade då med att sträcka fram foten. Där kom Jonatan Hellvig i full ansats och svingade handen rakt i Davids häl.

– Jag märkte att det gjorde ont direkt. Jag tänkte först att det var en smäll bara, men det fortsatte göra ont, berättar Hellvig.

Röntgen visade en spricka i ett mellanhandsben. Prognosen säger 2-3 veckor innan det är läkt.

– Jättetråkigt. Dålig tajming kan man säga. Jag hade sett fram emot att få spela VM så klart. Men det är inte så mycket att göra. Man får bara låta det läka, säger Jonatan.

Vad gäller mästerskap får Åhman/Hellvig nu ändra siktet mot EM i München, Tyskland, i augusti dit de är kvalificerade.

Avfärden till VM i Rom skulle ha skett under onsdagsmorgonen. Tisdagen gick nu i stället åt till att boka av ­– och boka om. I stället går nu resan till Vlissingen i Nederländerna där U22-EM spelas i dagarna, 9-12 juni.

Det är den 17-årigen talangen Jacob Hölting Nilsson som nu får nu chansen att spela där med David Åhman.

– U22-EM är som en bonuschans för oss. Vi kommer förmodligen ha chans mot alla lag, men vi är inte favoriter på något sätt. Bra att David får matchträning nu när Jonatan är skadad, och det här är en bra möjlighet för Jacob att få erfarenhet av spel på hög nivå, säger coachen Rasmus Jonsson som därmed också fått byta VM mot U22-EM.

Åhman/Hellvig vann förra årets upplaga av det här juniormästerskapet i stor stil. Nu blir det ett nytt sveskt lag med den unge Nilsson. Jacob har inlett den här säsongen med att bli 3:a och 2:a på Swedish Beach Tour, och som 16-åring tog han förra året SM-brons för seniorer.

– Jacob har gått framåt oerhört mycket i vinter. Han har varit med och tränat med oss och han tar kliv hela tiden. Han har förutsättningar att bli en riktigt bra beachvolleyspelare, säger Jonsson.

-----

Spelschema och resultat i U22-EM kommer rapporteras av CEV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
U22-EM spelas 9-12 juni.

Beachvolley-VM:s spelschema och resultat kan man fortfarande följa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
VM spelas 10-19 juni.


Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-08

Senast uppdaterad: 2022-06-08

Visa fler nyheter

Sponsorer