Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U22-EM: Så här går det för Åhman/Nilsson

David Åhman/Jacob Hölting Nilsson är klara för kvartsfinal i U22-EM. I Vlissingen, Nederländerna, betyder segern över Bulgarien att svenskarna möter Norge i kvartsfinal 19.30 under lördagskvällen.

Uppdaterad lördag kl 17.00:

Sverige vann åttondelsfinalen över Bulgarien med 21-12 21-13.

– Vi var bra i anfall och spelade stabilt. Lite för många servemissar, men annars var det bra, säger coach Rasmus Jonsson.

Sverige möter Norge, Mol/Ringöen, i kvartsfinal.

– Norge var på förhand ett av de lag som man såg skulle kunna vinna tävlingen. Markus Mol, lillebror till Anders och Hendrik, kom tvåa i U20-EM förra året och båda killarna tränar på heltid med Beachvolley Vikings, säger Jonsson.

Kvartsfinalen spelas lördag 19.30 och streamas på BeachTravels Facebook-sida.


Uppdaterad fredag kväll:

Det blev tre raka segrar och gruppseger i U22-EM efter 21-10 21-13 mot England under fredagskvällen.

– Både inställningen och utförandet var bra hos killarna, trots att vi möter ett lite svagare motstånd. Jacob var mer aggressiv och övertygande i sitt anfall än tidigare och i det spåret ska vi fortsätta, säger coach Rasmus Jonsson.

Sverige fick tuffast möjliga lottning i åttondelsfinalen och möter med stor sannolikhet Tyskland med Simon Pfretzschner som David och Jonatan Hellvig slog i finalen av U20-EM 2020, men nu med en ny partner i tvåmetersmannen Huster. Tyskland ska först möta Bulgarien i sextondelsfinal.

– Pfretzschner är en väldigt bra spelare och hade spelat mycket mer på världstouren om han inte hade haft stora problem med ryggen de två senaste åren, säger Jonsson.

– Det blir en kul utmaning och vi kommer behöva stå för en riktigt bra prestation för att ha chans mot tyskarna. Skulle vi lyckas vinna den så möter vi förmodligen Norges Mol/Ringöen i kvartsfinalen, fortsätter han.

Åttondelen spelas lördag 15.50 och streamas på BeachTravels Facebook-sida.Fredag förmiddag:

David Åhman/Jonatan Hellvig skulle ha spelat VM i Italien som börjar nu.
Men en skada i handen gör att Hellvig måste vila.

Istället spelar David Åhman/Jacob Hölting Nilsson U22-EM i Nederländerna.
Det har börjat med segrar över Nederländerna (2-0) och Frankrike (2-1).
Under fredagskvällen väntar England.

– Jomen vi börjar hitta varandra allt bättre ju mer vi spelar. Idag vann vi mot Frankrike där vi spelade oerhört bra i första set. Vi hade sedan lite oflyt i andra set samtidigt som de spelade riktigt bra vilket gjorde att vi fick avgöra i tredje set i stället, säger Åhman.

Om Frankrike-segern säger coach Rasmus Jonsson:

– En skön seger i en tidig gruppfinal. Vi körde över fransmännen i första set, spelade riktigt bra och vann setet med 21-9. I andra fick vi en dålig start, samtidigt som vi missade mycket serve. Men vi plockade in poäng efter poäng och kom i kapp vid i slutet av setet. Tyvärr tog vi inte hand om de chanserna vi får och förlorar setet med 21-19. I tredje tog vi kommandot från början vinner med 15-11. Jacob hade bra servemottagning och David sprang upp många shots som vi sedan kunde vända till poäng.

Ikväll klockan 20.00 väntar England.
Laget har förlorat båda sina matcher.
Vinner Åhman/Nilsson gruppen går de direkt till åttondelsfinal och möter där en grupptvåa eller grupptrea.


Resultaten i U22-EM finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sverige spelar i pool F.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-10

Senast uppdaterad: 2022-06-10

Visa fler nyheter

Sponsorer